Instellingen

West Wekker: Hollandse Duinen behoort tot mooiste natuurgebieden van het land

Hollandse duinen
Hollandse duinen

DEN HAAG - Goedemorgen. Onze regio is een winnaar rijker. Natuurgebied Hollandse Duinen behoort tot de mooiste natuurgebieden van het land. Dat mag best gevierd worden. Uiteraard hebben we daarnaast meer nieuws voor je in petto.

1.


WIj weten het natuurlijk al heel lang, maar nu is het ook bekend in de rest van het land. Natuurgebied Hollandse Duinen mag zich tot de mooiste gebieden van Nederland rekenen. De top drie bestaat naast onze kustlijn uit het Waddengebied en de Veluwe.

2. Voorwaardelijke geldboete voor stelen vier euro uit kassa in Naaldwijk
Hij stal vier euro van zijn werkgever. Hij moest zich daarvoor voor de rechter verantwoorden. Die legde hem een voorwaardelijke boete op. Die moet hij betalen als hij weer steelt. De rechter wilde een voorbeeld stellen. Ook al was het 'maar' vier euro.

3. Plassende hond leidt tot rake klappen op Schevenings strand
Een plassende hond was de aanleiding voor een flinke mishandeling op het Scheveningse strand zondag. Een 46-jarige zwemmer zag een hond over zijn kledinghoopje op het strand plassen en zei daar iets van tegen het baasje. Die ontstak in woede en sloeg de zwemmer twee gebroken tanden.

4. Haags verpleeghuis Cato op zwarte lijst
Het Haagse verpleeghuis Cato staat op de zwarte lijst voor verpleeghuizen. Dat maakte staatssecretaris Matin van Rijn gisteren bekend aan de Tweede Kamer. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg werden er bij inspecties risico’s voor de kwaliteit van de zorg voor cliënten geconstateerd.

5.

Het weer
Na de mist krijgen we misschien nog wat zon. Geleidelijk komt er meer bewolking met in de middag plaatselijk wat regen. De noordwesten wind wordt zwak tot matig en het wordt niet warmer dan een graad of 14.

Vanavond op TV West
In het opsporingsprogramma Team West is er onder meer aandacht voor:
• Een man die een 23-jarige vrouw betast in een drukke tram. Er zijn beelden van hem.
• Een mishandeling op de Veenweg in Nootdorp. Een 19-jarige jongen werd mishandeld en beroofd van zijn telefoon door een groep van vier jongens.
• Inbraken bij een snackbar in Rijswijk en een zonnestudio in Den Haag
• Babbeltrucs. De afgelopen tijd zijn zeker zes ouderen hier het slachtoffer van geworden. De politie vermoedt dat dit het werk is van dezelfde groep vrouwen. We spreken een slachtoffer en tonen bewakingsbeelden.

Team West is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.