West Wekker: Laura Hansen blijft vast zitten en paartijd schapen aangebroken

Goedemorgen!
WestWekker Schaap
DEN HAAG - Goedemorgen! Het was een mooie dag gisteren. Het eerste geraniumasiel van Nederland opende in Leiden en mbo-leerlingen deden een voorstel aan minister Jet Bussemaker van Onderwijs om onder meer legaal te mogen spijbelen. In Den Haag bepaalde de rechter dat jihadbruid Laura Hansen voorlopig vast blijft zitten. In Schipluiden was men met heel andere dingen bezig: daar is de paartijd voor schapen aangebroken en houden ze er een bijzonder systeem op na om bevruchting bij te houden.
1.

De Haagse jihadverdachte Laura Hansen (21) blijft voorlopig vastzitten. Dat bepaalde de rechter gisteren tijdens de eerste pro-formazitting in de strafzaak tegen de vrouw die in juli naar eigen zeggen met haar kinderen aan IS ontsnapte.
2. Eerste geraniumasiel van Nederland geopend in Leiden
Is uw tuin al winterklaar? Prima, maar zorg dan dat uw oude geraniums bij Hoeve Cronesteijn in Leiden terechtkomen. Daar geven mensen met een verstandelijke beperking de planten weer een nieuw leven in een heus geraniumasiel.
3. Mbo-leerlingen willen 'spijbelverlof' om voor naaste te kunnen zorgen
Een spijbelverlofregeling om onderwijs te kunnen combineren met de zorg voor een naaste. Meer speelruimte om 'taalvauten' te maken zonder dat je meteen zo laag scoort dat je van school wordt gestuurd. Dit zijn enkele ideëen van een groep Leidse mbo-leerlingen die zij minister Jet Bussemaker van Onderwijs hebben aangeboden om gelijke kansen in het onderwijs te vergroten en uitval te voorkomen.
4. Schapen Schipluiden worden gedekt; maar door wie?
De paartijd voor schapen is aangebroken. Zo ook bij de kudde van Vockestaert in Schipluiden. De kudde bestaat uit 135 ooien, die allemaal rond Pasen een lammetje zouden moeten werpen. Om de vrouwtjes te bevruchten zijn drie rammen beschikbaar. Maar welke ram dekt welke ooien?
5. Raymond van Barneveld gaat meer dartstoernooien spelen: 'Wil klimmen op de wereldranglijst'
Raymond van Barneveld gaat komend jaar aan meer toernooien meedoen dan dit jaar. Op die manier wil de Haagse darter weer stijgen op de wereldranglijst.
Vanavond op TV West
Stap aan boord van het zonnige programma De Woelige Baren. Presentatoren Joost van der Stel en Leendert Beekman varen met hun watertaxi door de regio en pikken onderweg bijzondere passagiers op. In deze aflevering zien we een compilatie van de hoogtepunten van afgelopen seizoen.

De Woelige Baren is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.