Instellingen

West Wekker: Den Haag voorop met anoniem solliciteren en drinken mag duurder worden

© Archief

DEN HAAG - Goedemorgen! Een beetje zin in de donderdag? Dit is je West Wekker met vandaag: Den Haag voert anoniem solliciteren in en wethouder in Westland vindt duurder maken alcohol een goed idee.

1.


Wil je solliciteren bij de gemeente Den Haag? Dan kun je vanaf nu je naam weglaten. De gemeente voert anoniem solliciteren in om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

2. Alcohol duurder?
Volgens wethouder De Goeij uit de gemeente Westland is het duurder maken van alcohol een goed idee. Drankmisbruik is een serieus probleem in de gemeente en een hogere prijs kan daar goed tegen werken. Volgens haar werkte de maatregel bij roken ook goed.

3. Opening bar van 'Big Jake'
Big Jake, de bekende Haagse horecaportier en bekend uit Oh Oh Cherso en Barbie's realitysoap, opent zijn eigen bar in Den Haag. Het gaat om het voormalige Maliehuisje, dat in maart van dit jaar na een drugsinval de deuren moest sluiten. Jake stond eerder zelf aan de deur bij diverse Haagse bars en discotheken.

4. Tegenslag cultureel centrum
Nog steeds is er geen 'ja' voor een nieuwe onderwijs- en cultuurcentrum in Den Haag. Voor de tweede keer was er een zitting van de welstandscommissie, maar weer waren er te veel bezwaren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Het weer: opklaringen, plaatselijk een bui en in de middag meer bewolking. Het wordt rond de twaalf graden.

Vanavond op TV West
In Van de Kaart lopen presentator Jet Sol, cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap in een rechte lijn door de regio. Gewapend met feestmutsen, toeters en een heliumballon trekt het Van de Kaart team vandaag door Stolwijk. Kees is jarig. De gastvrije Stolwijkers helpen Jet over alle slootjes en watertjes die het dorp rijk is. Jet ontmoet Hijltje, een vrouw die zeven pleegkinderen een warm thuis geeft. De dag eindigt met een kaasplateau voor de jarige job bij geitenboerderij MooiMekkerland.

Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.