West Wekker: Kijkduin krijgt facelift en spontane demonstratie in Den Haag

© Maarten Brakema
DEN HAAG - Goedemorgen! Het weekend staat op het punt van beginnen. Nog één dagje. Dit is je West Wekker met een spontane demonstratie in Den Haag en Kijkduin gaat er straks misschien wel heel anders uitzien.
1.

Bij het gebouw van de Tweede Kamer werd vannacht spontaan gedemonstreerd door een groep Koerden. Ze zijn boos over de arrestaties van politici in Turkije.
2. Einde verhaal voor Toneelgroep De Appel?
Het lijkt voorbij voor Toneelgroep De Appel, maar nog altijd is er een sprankje hoop. Vandaag wordt er meer duidelijk over het voortbestaan.
3. Kijduin krijgt facelift
Meer duinen en een levendige boulevard. Zo moet de toekomst van Kijkduin eruitzien. De nieuwe plannen werden gisteren gepresenteerd.
4. Taxi Tap failliet
Taxibedrijf Tap is failliet, en de vraag is wat er nu met het rolstoelvervoer gebeurt. Directeur Nico Tap wist eerder nog niets, maar de kans is groot dat er vandaag meer duidelijkheid komt.
5. Asbest in twee schuren Waddinxveen
Er was geen gevaar voor de omgeving na de brand in de kippenschuur in Waddinxveen, maar er is toch wat asbest gevonden. In twee van de schuren werd het aangetroffen.
Het weer: het wordt een graad of negen vandaag met een vrij krachtige wind uit het zuidwesten.
Vanavond op TV West
In het programma Trots! bijzondere verhalen van mensen die enorm trots zijn op zichzelf of iemand anders. Presentator Johan Overdevest zet ze in het zonnetje! Miranda is trots op haar zoon Boyd. Zijn zus (toen 14 jaar) is anderhalf jaar geleden overleden aan een longembolie. Bij Boyd zelf is de diagnose diabetes gesteld. Miranda is trots op de positieve instelling van Boyd. Cock is trots op zijn Amerikaanse auto uit de jaren vijftig. Hij is sowieso fan van de fiftiesstijl, want hij heeft thuis een kamer ingericht in die stijl. Zijn vriendin vindt het prima dat ze op de tweede plaats komt. En … we delen we een spontaan bloemetje uit aan iemand die dat verdient…

Trots! is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.

Ben je zelf trots op iets of iemand? Aanmelden kan via trots@omroepwest.nl.