Voorwaardelijke geldboete voor stelen vier euro uit kassa in Naaldwijk

Vier euro (Foto Dirk Verhoeven)
Vier euro (Foto Dirk Verhoeven)
DEN HAAG - De 23-jarige Arthur K., die vier euro uit de kassa van een restaurant in Naaldwijk stal, heeft een voorwaardelijke boete gekregen van 250 euro. Die moet hij betalen als hij weer de fout ingaat. Dat heeft de politierechter in Den Haag maandag bepaald. K. stal het geld van het restaurant waarvoor hij destijds werkte.
Het OM eiste de voorwaardelijke geldboete van 250 euro. 'Je kunt je afvragen, wat is nou vier euro. Moeten we daar een hele zitting voor houden. Ja dat moet, want het had ook vijftig euro kunnen zijn', zo zei de officier. De rechter vond het dus een passende straf. Volgens de rechter heeft K. een waarschuwing nodig.
K. zou ook tweehonderd euro uit de fooienpot hebben gestolen, maar dat kon niet worden bewezen. Hij stond alleen voor de gestolen vier euro voor de rechter.

Sigaretten

De verdachte gaf aan dat hij sigaretten kocht van het gestolen geld. Hij zei dat hij al anderhalve maand niet was uitbetaald.

'Ik had recht op die vier euro want ik had geen salaris gekregen', zo verklaarde hij voor de rechter. De rechter wees K. erop dat hij niet voor eigen rechter mag spelen.