Oppositie: 'Stop met kap van 800 populieren'

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Volgens GroenLinks, Partij voor de Dieren en Groep de Mos is nog niet helemaal helder of de kap van 800 populieren in Den Haag wel echt nodig is. Daarom moet volgens de oppositie per direct worden gestopt met de kap van de bomen.
Begin deze maand
omdat de bomen onveilig zouden zijn. Volgens de universiteit Wageningen was er met een groot deel van de bomen niks aan de hand. Daarom zet de oppositie vraagtekens bij het besluit van de gemeente om met de kap te starten. De drie partijen hebben nu hun krachten gebundeld en hebben voor de tweede keer schriftelijke vragen gesteld.
Er loopt op dit moment nog een rechtszaak tegen de kap. Volgens fractievoorzitter Arjen Kapteijns van GroenLinks moet er nu gestopt worden tot de Raad van State uitspraak heeft gedaan. ‘Volgens wethouder Revis zijn de bomen onveilig. Maar als je puur naar de veiligheid kijkt dan blijkt dat er met honderden bomen niets aan de hand is. Bovendien kun je met goed onderhoud nóg veel meer bomen behouden. De gemeente grijpt veel te makkelijk naar de kettingzaag en het onnodig kappen van bomen is voor ons onacceptabel’, zegt Kapteijns.