Instellingen

Haags verpleeghuis Cato op zwarte lijst

© ANP

DEN HAAG - Het Haagse verplegingstehuis Cato staat op de zwarte lijst voor verpleeghuizen. Dat maakte staatssecretaris Van Rijn maandag bekend aan de Tweede Kamer. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg waren er bij inspecties risico’s voor de kwaliteit van de zorg voor cliënten.

In de zomer van 2016 presenteerde de staatsecretaris van Volksgezondheid een zwarte lijst van verpleeghuizen. Deze lijst is vandaag met drie verpleeghuizen aangevuld waaronder zorgcentra Cato in Den Haag. Dat betekent dat de locaties Bezuidenhout en Carel van de Oever van Cato voorlopig door de Inspectie voor de Gezondheidszorg in de gaten gehouden worden.

Tijdens inspecties, in de periode van maart tot en met september 2016, bleek dat het verpleeghuis geen duidelijk beeld heeft van de risico’s in de zorgverlening. Dat baarde de inspectie zorgen waardoor Cato op de lijst is geplaatst.

Onaangekondigde bezoeken

Stichting Cato is in categorie 1 geplaatst. Dat betekent dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg in korte tijd bestuursgesprekken zal voeren. Ook zullen de twee verpleeghuizen binnenkort meerdere bezoeken krijgen van de inspectie.

Eerder kreeg de zorginstelling al een waarschuwing van de inspectie. Cato had toen zes weken de tijd om haar cliëntdossiers op orde te krijgen.