Lange files A12 na ongelukken Nootdorp en knooppunt Gouwe

© Archief
NOOTDORP - Drie rijstroken van de A12 werden dinsdagochtend ruim anderhalf uur afgesloten tussen Nootdorp en Den Haag. Dit gebeurde na een ongeluk dat plaatsvond rond 7.15 uur. De ANWB waarschuwde voor een uur vertraging. Pas rond 9.00 uur namen de files af.
Er stond op de A12 ook een file voor knooppunt Gouwe. Ook daar was in de richting Den Haag een ongeluk gebeurd. Daar werden rond 7.00 uur twee rijstroken afgesloten. Die werden om 8.20 uur weer vrijgegeven, maar moesten automobilisten nog lange tijd rekening houden met een half uur vertraging.
Verkeer werd aangeraden om te rijden via de N11 bij Bodegraven. Daardoor stond er tussen Bodegraven en Leiden ook een file. Die file was rond 8.30 uur goed voor een vertraging van twintig minuten.

Mistwaarschuwing

Ook op de A4 was het dinsdagochtend druk. Daar stond het verkeer over tien kilometer vast tussen knooppunt Ypenburg en Zoeterwoude, goed voor een half uur vertraging.
Er werd maandagavond al gewaarschuwd voor een drukke ochtendspits vanwege de dichte mist die werd verwacht. Vooral in de Randstad, het Rivierengebied, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg zou de kans op hinderlijke mist groot zijn, waarschuwde weerplatform Weeronline. Na zonsopkomst verbetert het zicht geleidelijk, is de verwachting.