Vier straatrovers maken telefoon buit op Veenweg Nootdorp

De Veenweg in Nootdorp
De Veenweg in Nootdorp
NOOTDORP - Onderweg naar huis wordt een 18-jarige jongen het slachtoffer van een straatroof. Hij krijgt klappen en schoppen van vier jongens, die er uiteindelijk met zijn telefoon vandoor gaan.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 1 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer fietst op maandag 3 oktober om 23.10 uur over de Veenweg in Nootdorp. Hij rijdt richting Leidschenveen, op het stuk tussen de kerk en de fietstunnel onder de A12. Hij heeft zijn telefoon in zijn hand en ziet plotseling een jongen op de weg staan, waardoor hij moet stoppen. Hij stopt snel zijn telefoon weg.
De jongen zegt iets tegen het slachtoffer, maar dat verstaat hij niet. Hij wil langs hem fietsen, maar krijgt dan een harde klap tegen zijn slaap. Die doet pijn, maar hij blijft overeind. Dan zijn er ineens nog drie jongens. Hij wordt vastgepakt en tegen de grond geschopt. Terwijl hij daar ligt krijgt hij nog meer schoppen tegen zijn lichaam.


Telefoon weg

Uiteindelijk rennen de vier belagers weg. Ze vluchten in de richting van de fietstunnel en klimmen in de verte over een hek of heg. Het slachtoffer blijft versuft achter en ontdekt dan dat zijn zwarte iPhone 4s weg is. Naast wat hoofdpijn en blauwe plekken valt zijn letsel gelukkig mee.
De jongen die het slachtoffer aansprak is licht getint, 17-18 jaar oud en 1.80 meter lang. Hij heeft kort zwart haar dat naar de zijkant gekamd was en droeg een blauw/zwart sportief jasje met capuchon. Dader 2 is ook licht getint en zo'n 1.85 meter lang. Hij droeg in ieder geval een zwart vest. Van de derde is alleen bekend dat er iets roods in zijn bovenkleding zat en dat hij een capuchon droeg. Van dader vier is helaas geen signalement.

Getuigen gezocht

De politie is dringend op zoek naar getuigen van de beroving. Mogelijk heeft u de vier straatrovers die avond zien rondlopen in de buurt van de Veenweg in Nootdorp of heeft u ze gezien op hun vlucht. De politie komt ook graag in contact met een specifieke getuige. Dat is een vrouw met een fiets die kort na de straatroof bij één van de woningen aan de Veenweg naar binnen ging. Mogelijk heeft zij iets belangrijks gezien.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem