Instellingen

VIDEO: Agenten verrassen ernstig ziek jochie Mike (4) in ziekenhuis Delft

Mike samen met de twee agenten in het ziekenhuis
Mike samen met de twee agenten in het ziekenhuis © Tim Gagesteijn
DELFT - Delftse agenten Dave en Marco hebben dinsdag de ernstig zieke 4-jarige Mike de verrassing van zijn leven bezorgd. Het jongetje, dat helemaal gek is van de politie, ligt al een paar dagen met een fikse longontsteking en een bloedvirus in het ziekenhuis. De politie zorgde ervoor dat Mike zich eventjes niet meer zo ellendig hoefde te voelen.
Een vriendin van de familie deed maandag een oproep via de Facebookpagina van de politie Delft. 'De kleine ligt helemaal alleen op zijn geïsoleerde kamertje. Misschien zouden jullie als jullie daar in de buurt zijn even snel langs zijn kamertje willen glippen. Ik weet zeker dat hij jullie beloont met het mooiste cadeau dat je kunt krijgen: een stralende glimlach'.
De politie maakte daarop een afspraak met de familie van Mike. Het mannetje kon zijn geluk niet op toen hij de agenten dinsdagmorgen voor het raam in het ziekenhuis zag verschijnen. 'Hij sprong een gat in de lucht. Hoe een kind dan kan genieten, het is onbeschrijfelijk. Hij was even zijn benauwdheid vergeten', zegt zijn vader Tim Gagesteijn. 'Met tranen in mijn ogen kan ik alleen maar zeggen: bedankt, bedankt bedankt!'

Fascinatie hulpdiensten

Mike mocht even een echt politievest aandoen en de handboeien en een knuppel vasthouden. 'Dat vond hij geweldig. Mike heeft altijd al een fascinatie voor hulpdiensten. We hebben vroeger tegenover een politiebureau gewoond. Daar fietsten we altijd langs en daar mocht hij wel eens binnenkijken. Dat vond hij altijd geweldig. Hij wil zelf later brandweerman worden', aldus zijn vader.
Het gaat gelukkig weer de goede kant op met de kleine jongen. 'Als alles meezit, mag hij morgen met een hoop medicatie naar huis.' Hopelijk is hij dan op tijd hersteld voordat hij eind november zijn vijfde verjaardag kan vieren.  
Mocht de video hieronder niet laden, bekijk de video dan hier.