Instellingen

Omroep West bezuinigt ruim 8 ton, geen gedwongen ontslagen

Gebouw Omroep West
Gebouw Omroep West

DEN HAAG - Een bezuiniging van 854.000 euro aan subsidie die Omroep West in 2017 krijgt opgelegd, gaat niet leiden tot gedwongen ontslagen. Wel wordt er bespaard op overhead, loonkosten en overige personeelskosten en freelancerskosten. Ook bezuinigt de regionale omroep op algemene kosten zoals die van huisvesting, kantoor, adviezen, internet en ICT. De redactie zal zoveel mogelijk worden ontzien.

Dat heeft directeur Gerard Milo dinsdagavond aan het personeel bekendgemaakt. Hij vertelde gerustgesteld te zijn dat er door deze manier van bezuinigen geen gedwongen ontslagen nodig zijn. 'De broekriem moet wel weer een stuk verder worden aangehaald, maar het belangrijkste is dat de omroep zijn regionale journalistieke taak nog steeds kan blijven uitvoeren.'

Wat de bezuiniging precies betekent voor de programmering en journalistieke slagkracht van Omroep West is nog niet bekend. Volgens hoofdredacteur Renzo Veenstra is het wel onvermijdelijk dat de programmering op radio en tv wordt versoberd door de bezuinigingen. Hij wil de gevolgen nu eerst gaan bespreken met de redactie. 'Zeker is dat de omroep vol blijft inzetten op onze online nieuwsvoorziening', aldus Veenstra.

Bezuiniging van 17 miljoen

De bezuiniging van ruim acht ton is het gevolg van de verlaging van de overheidssubsidie met 17 miljoen euro op de regionale omroepen die staatssecretaris Dekker vanaf volgend jaar heeft opgelegd.