Oranjevereniging Schipluiden kan toch door: vrijwilligers melden zich

© Omroep West
SCHIPLUIDEN - Er is toch nog hoop voor de Oranjevereniging in Schipluiden. Dinsdagavond stond het opheffen van de vereniging op de agenda, maar tot grote vreugde van het huidige bestuur meldden zich twee aspirant-bestuursleden in de vergaderzaal.
De Oranjevereniging kampt al jaren met een tekort aan bestuursleden. Van een volwaardig bestuur is eigenlijk geen sprake meer. Er is nu alleen een voorzitter en een penningmeester, maar volgens de statuten zijn er drie bestuursleden nodig.  
De twee vrouwen gaan met het huidige bestuur alles op alles zetten om Koningsdag van volgend jaar te doen slagen. De dames zijn ter plekke lid geworden van de Oranjevereniging. De vereniging is verder betrokken bij de 4 mei herdenking en een oldtimerrit.

'Koffie is te veel gevraagd'

Voorzitter Henk van Dienst uitte eerder zijn verdriet over de toekomst van de vereniging bij de WOS en Omroep West. Hij heeft goede herinneringen aan de Koningsdagviering van 2015. Toen stond het plein voor het voormalige gemeentehuis in Schipluiden vol met kinderen en oranje ballonnen. 'Na afloop was er koffie. Zelfs dat is te veel om te organiseren', treurde Van Dienst.
Van Dienst zegt tien vrijwilligers nodig te hebben een groot feest te kunnen maken van Koningsdag. 'Anderhalf jaar ben ik bezig om mensen op te trommelen, maar niemand heeft zin in de organisatie', aldus de voorzitter in april dit jaar.