Fietsendief in Alphen aan den Rijn binnen twee uur opgepakt dankzij Twitteraar

© Archief
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een geluk bij een ongeluk voor een 76-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. De fiets van de vrouw werd woensdagmiddag gestolen, maar dankzij snel optreden van de politie en alerte Twitteraars is de dader binnen twee uur in station Den Haag Hollands Spoor opgepakt.
Rond 12.45 uur parkeerde de bejaarde vrouw haar fiets in een schoenenwinkel in het centrum van Alphen aan den Rijn. Toen zij even later de winkel uit kwam, zag zij nog net een jongen wegfietsen op haar fiets.
Toevallig passerende agenten zagen de jongen ook voorbij fietsen. 'We vonden het opvallend dat een jongen op hoge snelheid op een damesfiets met zijtassen wegfietste, maar hadden toen nog geen reden om er iets aan te doen. Op dat moment kwam de woedende vrouw scheldend naar buiten. Ze vertelde ons dat de jongen er met haar fiets vandoor was gegaan', zegt Carla Geertman van het politie flexteam Alphen en Gouda.

Gelijk op zoek


De agenten wachtten geen moment en raadpleegden straatcamera’s om een signalement van de jongen te verspreiden. Binnen korte tijd stond een foto van de dief op Twitter. Een alerte man in de trein van Leiden CS richting Den Haag HS zag de jongen in de trein zitten en raadpleegde de politie. De jongen werd rond 14.00 uur in Den Haag aangehouden.
De dolblije bejaarde vrouw krijgt haar fiets donderdag van de politie terug. Op dit moment wordt nog uitgezocht hoe de fiets terug naar Alphen aan den Rijn kan worden gebracht.