Toch geen nieuwe strandhuisjes in Kijkduin

DEN HAAG - Er komen toch geen strandhuisjes bij Sailcenter107 op Kijkduin. Tot blijdschap van de watersportvereniging. De gemeente verleende eerder vergunningen aan strandtenthouders maar die zijn nietigd verklaard door de rechter. Met de uitspraak wordt de zeilschool in het gelijk gesteld in hun bezwaren tegen de bouw van de strandhuisjes.
Sailcenter107 was van mening dat er te weinig ruimte over zou blijven op het strand om watersport te beoefenen als er strandhuisjes zouden komen. Eric Plugge van Sailcenter107 laat weten erg blij te zijn met de uitspraak van de rechter.

Strandtenthouder John Roos kan door de uitspraak geen strandhuisjes bouwen. Dit terwijl hij al wel investeringen heeft gedaan na de vergunningverlening door de gemeente. Hij gaat de uitspraak goed bekijken om te kijken of er nog iets mogelijk is voor hem. Ook de gemeente overweegt vervolgstappen.

Nergens strandhuisjes

Het vernietigen van de vergunningen kan betekenen dat er nergens op Kijkduin strandhuisjes komen, omdat in oktober het zogenoemde kustpact is gesloten. Daarin staat dat alleen op plekken waar al gebouwd is, nog mag worden bijgebouwd. Lege stranden moeten zoveel mogelijk leeg blijven.
Meer over dit onderwerp:
KIJKDUIN STRANDHUISJES STRAND
Deel dit artikel: