Instellingen

Harrie Jekkers weer op toer met Klein Orkest

© ANP

DEN HAAG - Cabaretier Harrie Jekkers gaat volgend jaar en in 2018 weer optreden met het Klein Orkest. Het is de bedoeling dat de band in het voorjaar van 2018 een grote tournee langs de Nederlandse theaters gaat maken.

Klein Orkest zal in vrijwel dezelfde samenstelling optreden als dertig jaar geleden; alleen pianist Leon Smit wordt vervangen. De werktitel van de voorstelling is 'Later is al lang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug'. Dat is een variatie op een oude songtitel.

De formatie waar Jekkers deel van uitmaakte voordat hij doorbrak als cabaretier trad in 1985 voor het laatst op. De groep leverde twee evergreens van het Nederlandse lied op: O O Den Haag, (dat officieel werd uitgebracht onder de naam 'Harry Klorkestein') een lofzang aan de hofstad, en Over de muur, over de scheiding van Oost- en West-Duitsland. Verder scoorde Klein Orkest hits met Laat mij maar alleen en Koos Werkeloos. De groep won toentertijd onder meer een Edison voor het hele oeuvre.

Reünieshow

Jekkers stond bijna vijftien jaar niet op het podium toen hij vorig jaar zijn rentree maakte samen met cabaretier Jeroen van Merwijk. Die voorstelling werd zo enthousiast ontvangen, dat bij Jekkers het idee ontstond om ook met Klein Orkest een reünieshow te gaan maken.