Pizzakoerier naar parkje in Leidschendam gelokt en beroofd

Het Prinsenhof in Leidschendam
Het Prinsenhof in Leidschendam
LEIDSCHENDAM - Een 22-jarige pizzabezorger wordt met een bestelling naar een vals adres gelokt. Als hij aankomt weet niemand iets af van de bestelling. Wat de bezorger niet weet, is dat hij wordt opgewacht door vier straatrovers.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 8 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
De man werkt bij New York Pizza aan de Koningin Julianalaan in Voorburg. Op woensdag 26 oktober om 20.45 uur komt er een bestelling binnen voor zo’n vier personen. Die moet naar het Prinsenhof in Leidschendam worden gebracht. Het is het adres van een school en de persoon die de bestelling doet zegt dat ze in het gebouw zijn.
De bezorger neemt 50 euro wisselgeld mee, omdat de klant contant wil betalen. Rond 21.30 uur komt hij aan bij het opgegeven adres. Hij gaat bij de school, de Waterlelie, naar binnen, maar daar weet niemand iets af van de bestelling. Hij neemt contact op met zijn baas, maar die krijgt geen gehoor bij het telefoonnummer van waaruit de pizza’s zijn besteld.

Beroving

Op het moment dat de 22-jarige man weer wil vertrekken, komt er een jongen naar hem toe. Die zegt dat hij de pizza’s heeft besteld en vraagt of hij mee wil komen naar het parkje naast de school. Ze lopen over het bruggetje richting een bankje. Daar zit al een jongen op en er komen nog twee jongens aanlopen.
Hij wordt door één van hen in zijn nek gepakt en er wordt een voorwerp tegen zijn nek aan gedrukt. Hij moet alles geven wat hij heeft: de 50 euro wisselgeld, zijn telefoon, zijn eigen portemonnee, de pizza’s en uiteindelijk ook de sleutels van zijn scooter. De vier bedreigen hem nog dat hij zich niet mag verroeren en gaan er vervolgens vandoor.

Signalementen

De jongen die het slachtoffer als eerste aansprak bij de school is ongeveer 16 jaar oud. Hij is blank en had hele rode wangen. Hij is ongeveer 1.80 meter lang, droeg een zwarte gewatteerde jas met horizontale stiksels tot aan zijn middel, een blauw-grijze spijkerbroek en zwarte sneakers met hele dikke witte zolen. De jongen sprak netjes.
De jongen die op het bankje zat is iets ouder, tussen de 18 en de 22 jaar. Hij is licht getint en ongeveer 1.85 meter lang. Hij droeg een zwarte kunststof of leren jas tot aan zijn middel, een zwarte trainingsbroek en hij had een zwarte muts op. Hij was ongeschoren en droeg een bakkebaardje. Dader drie is licht getint, ongeveer 20 jaar oud en 1.90 meter lang. Hij droeg een zwart jack en heeft opvallend grote handen. Van de vierde jongen is geen goed signalement.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen. Weet u aan de hand van de signalementen om wie het gaat, of heeft u ze woensdagavond 26 oktober gezien in het parkje aan het Prinsenhof in Leidschendam? Neem dan contact op met de politie.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem