Diploma met taalfoud van ANWB duikt toch weer op

© Twitter/mvantuyll (Bewerking: Omroep West
DEN HAAG - De ANWB in Den Haag had het nog zo beloofd: Alle scholen die diploma's met een fikse taalfout erop hebben ontvangen, zouden nieuwe exemplaren krijgen. Maar in het Drentse Rolde ging het blijkbaar toch mis. Daar kregen leerlingen alsnog een diploma uitgereikt met daarop de tekst 'ANWB Lichtbrigade feliciteerd', abusievelijk met een 'd' dus.
Honderden scholen door heel Nederland kregen de diploma's met een fikse taalfout toegestuurd. De ANWB verstuurde destijds excuusbrieven naar alle scholen en natuurlijk nieuwe diploma's, zonder taalfout. Maar blijkbaar ging dat niet in alle gevallen even goed.
Op een basisschool in Rolde, een plaatsje onder de rook van de Drentse hoofdstad Assen, kregen leerlingen deze week de 'foute' diploma's toch uitgereikt. 'Aan de spelling moet nog gewerkt worden door de ANWB', schampert een moeder van één van de kinderen op Facebook.

Even bellen met Rolde

Een woordvoerster van de ANWB laat donderdag aan Omroep West weten dat de organisatie opnieuw baalt. 'We hebben geprobeerd het zo snel mogelijk in orde te maken. We hebben ons best gedaan iedereen zo snel mogelijk de juiste versie te sturen en alle scholen een brief te sturen', zegt zij.
'We gaan toch maar even bellen met de school in Rolde, om het alsnog in orde te maken. Zo kunnen de kinderen daar ook het juiste diploma krijgen, zonder spelfout. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat hun fietsverlichting in orde is', benadrukt zij.