Kijkduin krijgt facelift: meer duin en meer leven

DEN HAAG - Familiebadplaats Kijkduin krijgt meer duin, een levendige boulevard en overzichtelijker en veiliger verkeersstromen. Aan de boulevard worden het hotel en het winkelcentrum vernieuwd, met ondergrondse parkeergelegenheid voor de auto en de fiets. Deze plannen zijn donderdagavond gepresenteerd aan bewoners en ondernemers van Kijkduin-Bad.
Bezoekers en bewoners van de Kijkduinse boulevard parkeren hun auto en fiets in de toekomst uit het zicht, onder het winkelcentrum en het Deltaplein. De ondergrondse toegang komt in de middenberm van de Kijkduinsestraat.
Het huidige busplein (de ‘busbuffer') aan de Hoek van Hollandlaan zal beter ingepast worden in de omgeving. De infrastructuur wordt gestroomlijndm, waardoor er ruimte ontstaat voor het doortrekken van de langeafstandfietsverbinding langs de Hollandse kust.

650 nieuwe woningen

Om de kosten voor de ingrijpende operatie te dekken, worden er in het totaal 650 nieuwe woningen gebouwd: sociale en vrije sector huur, reguliere koopwoningen, appartementen en eengezinswoningen. Rond het Deltaplein komen 300 woningen boven het nieuwe winkelcentrum.
In Kijkduin-Binnen wordt de nieuwbouw op diverse locaties ontwikkeld: in Waldeck, aan de Wijndaelerstrip, op de hoek van de Wijndaelerweg en op Schapenatjesduin Oost.