SERIE MBO: 'Kunst en filosofieles geven mbo-studenten uitlaatklep'

DEN HAAG - Kunst- en filosofieles, om je op een andere manier te kunnen uiten. Met die uitlaatklep kan ook de schooluitval worden aangepakt. Het is maar één van de ideeën van een groep mbo-leerlingen uit Leiden die zij minister Jet Bussemaker van Onderwijs hebben aangeboden om gelijke kansen in het onderwijs te vergroten en uitval te voorkomen.
Het ministerie van onderwijs trok deze week 87 miljoen uit om in drie jaar tijd álle leerlingen en studenten het beste uit zichzelf te laten halen. Alle betrokkenen worden uitgedaagd om met ideeën te komen om iedereen een gelijke kans te geven.
Een groep mbo-studenten van Studio Moio uit Leiden is zelf op onderzoek uitgegaan. Moio staat letterlijk voor Maatschappelijk Ondernemen In Onderwijs. Moio biedt onder meer stageplaatsen aan mbo-studenten die anders tussen wal en schip dreigen te vallen. Terwijl een andere benadering hen alle gelegenheid geeft zich te ontplooien.

DONDERDAG
deel 4: kunst- en filosofieles. Als je mbo-leerlingen een andere mogelijkheid geeft om zich te uiten kan de schooluitval weleens verminderen.