Instellingen

Doek lijkt te vallen voor Haagse toneelgroep De Appel

© Omroep West/Maarten Brakema

DEN HAAG - Het doek lijkt definitief te vallen voor de Haagse toneelgroep De Appel. Het ziet ernaar uit dat een meerderheid van de gemeenteraad vrijdag instemt met de bezuiniging op de 45 jaar oude toneelgroep. Later vrijdag stemt de raad en valt het definitieve besluit.

Wethouder Joris Wijsmuller wil volgend jaar

. Hij volgt daarmee het oordeel van een adviescommissie die concludeerde dat De Appel ondermaats presteerde. Zonder geld van de gemeente, kan de groep niet bijven bestaan.

De gemeenteraad debatteerde vrijdag over De Appel. Het toneelgezelschap kreeg in het debat geen steun van coalitiepartijen VVD, de Haagse Stadspartij, PvdA, CDA en D66. 'De politiek is soms lastige keuzes maken', aldus de PvdA.

PVV

Opmerkelijk was dat de PVV het opnam voor De Appel, de partij noemde de collegeleden 'cultuurbarbaren'. 'De Appel moest en zou sluiten ten faveure van megalomane projecten als het Spuiforum.'

Protest van De Appel lijkt niet meer baten. De toneelgroep verzamelde 10.000 handtekeningen om de wethouder er zo van te overtuigen toch subsidie te geven.

Voorstellingen

Liefhebbers van De Appel kunnen nog wel naar een voorstelling. Zo voeren ze in november en december het toneelstuk Hamlet op. Wie nog heenwil moet opschieten, want veel voorstellingen zijn al uitverkocht.
http://www.toneelgroepdeappel.nl/bestellen/#all
http://www.toneelgroepdeappel.nl/bestellen/#all


http://www.toneelgroepdeappel.nl/bestellen/#all