Instellingen

34 jaar cel voor moordenaars Ingrid Visser en Lodewijk Severein

Ingrid Visser en Lodewijk Severein
Ingrid Visser en Lodewijk Severein

ZEVENHUIZEN - De twee moordenaars van Ingrid Visser uit Zevenhuizen en haar partner Lodewijk Severein moeten 34 jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in de Spaanse stad Murcia vrijdag besloten. Een derde verdachte heeft vijf maanden celstraf gekregen.

De 39-jarige Spanjaard Juan C. en de Roemeen Valentin I. (62) werden vorige week al

voor de

op Visser en Severein in mei 2013.

Een tweede Roemeen, Constantin S. (50) is niet schuldig bevonden aan moord. Op het moment dat de Nederlanders om het leven werden gebracht, was hij op de bovenverdieping van het huis. De jury achtte wel bewezen dat hij medeplichtig was aan het in stukken snijden van de lichamen.

Moord

Het Nederlandse stel werd in 2013 met veel geweld vermoord in Spanje. Visser en Severein met grote kracht geslagen met een zwaar stomp voorwerp. De deskundigen hebben geen tekenen van verzet gevonden. Daaruit concluderen zij dat de slachtoffers zich niet konden verdedigen, omdat zij vastgehouden waren ofwel van achteren aangevallen werden.

De stoffelijke overschotten werden op 26 mei 2013 gevonden in de citroenboomgaard in het Spaanse dorpje Alquieras, niet ver van Murcia.

Zakelijk geschil

De Spanjaard Juan C. heeft voor de rechtbank bekend dat hij het misdrijf heeft beraamd en dat hij de Roemenen daartoe heeft ingehuurd. Het motief was een zakelijk geschil met de twee Nederlanders.