Instellingen

PvdA in Den Haag lanceert website om 'witte besturen' aan te kaarten

© Omroep West

DEN HAAG - De PvdA in de Haagse gemeenteraad wil meer diversiteit in besturen van Haagse organisaties. De partij lanceerde daarom vrijdag de website dezehaagsebesturenzoekenkleur.nl.

Op

kunnen mensen besturen van organisaties aanmelden die volgens hen nu nog te wit zijn.

De partij wil daarmee 'het grote gebrek aan diversiteit' in die besturen aan de kaak stellen. Volgens PvdA-fractieleider Martijn Balster is het 'niet te verteren' dat adviesorganen, onderwijsinstellingen, culturele organisaties en welzijnsinstellingen nu nog worden gedomineerd door 'hoofdzakelijk witte mannen'. Dit terwijl 53 procent van de inwoners van de stad een migrantenachtergrond heeft. Dat zou die organisaties 'zwak' maken, aldus Balster vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling door de gemeenteraad.

'Te weinig gedaan'

In een 'superdiverse stad als Den Haag' moeten mensen zich kunnen herkennen in het bestuur van hun organisaties, vindt de PvdA. 'Over diversiteit wordt te veel gepraat, maar er wordt te weinig gedaan. De tijd van op de handen zitten is voorbij. Als we vinden dat iedereen in deze stad meetelt, dan moet dat zichtbaar worden op alle plekken, dus ook in besturen.'

Balster hoopt dat de gemeente de website overneemt. De site van de PvdA is geïnspireerd op dezemannenkunnengeenvrouwkrijgen.nl. Deze website werd door presentator Arjen Lubach geopend om het gebrek aan vrouwen in Raden van Commissarissen in het bedrijfsleven aan te kaarten.