Instellingen

Gepimpte koffiekarren Haagse Markt met tromgeroffel gepresenteerd

Nieuwe koffiekarren op de Haagse Markt .
© Omroep West)]

DEN HAAG - Een verrassing voor de marktkooplui van de Haagse Markt: nieuwe koffiekarren! Na de metamorfose van de markt konden de koffiekarretjes niet achterblijven. Vrijdagochtend werden de gepimpte karren gepresenteerd met gratis koffie en een Marrokkaanse drumband.

Al 15 jaar brengen Karim en Ferhat koffie en thee naar de marktkooplui. De gemeente Den Haag gaf de koffiejongens de opdracht om te moderniseren en professionaliseren. Hiervoor kregen ze drie maanden de tijd.

'Vroeger droegen we gewoon onze eigen kleren. Nu hebben we bedrijfskleding en hebben we stickers op onze karren. En er zit een dakje op', aldus koffieverkoper Karim Zizaoui. 'Ook hebben we een nieuwe keuken waar de koffie wordt bereid.'

Aanspreekpunt

De Haagse Markt werkt ook aan klantvriendelijkheid. Daarom zijn de koffiejongens nu ook aanspreekpunt voor bezoekers van de markt.

Niet alleen de marktkooplui waren verrast door de muzikale presentatie van de karren. Ook het hoofd afdeling Markten van de Gemeente Den Haag Marinus van der Vos kreeg pas kort van tevoren ingefluisterd dat hij aanwezig moest zijn.

Beoordelen


Toch is het nog even afwachten of de nieuwe kleding en stickers de gemeente tevreden stemt. 'Dat gaan we rustig beoordelen. Er zijn nog meer eisen, dus we gaan kijken of dat gelukt is', aldus Van der Vos.