Ingrid van Engelshoven vertrekt in maart als wethouder Den Haag om Tweede Kamer in te gaan

Ingrid van Engelshoven
Ingrid van Engelshoven
DEN HAAG - Ingrid van Engelshoven vertrekt als wethouder en locoburgemeester van Den Haag. Van Engelshoven staat namelijk hoog op de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Dat meldt het NRC zaterdag.
De kandidatenlijst wordt maandag gepubliceerd. Het is niet bekend hoe hoog Van Engelshoven staat, maar het is in elk geval een plek in de top 5. Op Twitter schrijft de Haagse wethouder dat ze zich na zeven prachtige jaren in Den Haag graag in wil zetten op het Binnenhof.


In het interview met NRC vertelt Van Engelshoven dat ze vindt dat de politiek meer vrouwen nodig heeft. Ze presenteert zich dan ook als 'vrouw en moeder'. 'Het gaat in Nederland niet goed met de positie van vrouwen', aldus Van Engelshoven. 'Ik ben me heel goed bewust van de problemen waar vrouwen tegenaan lopen. Ik wil naast vrouwen gaan staan die het moeilijk hebben: hun positie versterken, hen rugwind geven.'

Gemeenteraadsverkiezingen


Ingrid van Engelshoven is al zeven jaar wethouder in Den Haag. Op dit moment is ze wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs. Van 2007 tot 2013 was ze voorzitter van het landelijk bestuur van D66.
Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was ze lijsttrekker voor D66 in Den Haag. Toen werd die partij de grootste van de stad.