Duikers Palmare uit Voorschoten worden in Lisse Nederlands Kampioen onderwatervoetbal

LISSE - Het duikteam van Duikvereniging Palmare uit Voorschoten is sinds zondag Nederlands kampioen onderwatervoetbal. In zwembad De Waterkanten in Lisse kwam Palmare als kampioen bovendrijven.
Wat ooit  begon als een geintje tussen een aantal vrienden met een duikbrevet is nu uitgegroeid tot een heus Nederlands kampioenschap. De duikers zetten een doel onderwater, vullen een zware bal met zout en dan kan het onderwatervoetballen beginnen.
Inmiddels wordt alweer voor het vijfde jaar op rij het Nederlands kampioenschap gespeeld, dit keer bij de kampioenen van vorig jaar: de Guppen uit Lisse. Hun bad is nageltjenieuw. Het werd nog maar anderhalf jaar geleden geopend.

Loodzware sport

Onderwatervoetbal wordt gespeeld met perslucht, maar zonder vinnen. Alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een geldig duikbrevet en medisch keuringsbewijs. De teams bestaan uit drie spelers met maximaal twee reservespelers; er wordt gespeeld over de breedte van het bad.
'Het is een loodzware sport, ik ben blij dat het maar 5 minuten duurt', vertelt Reinier van Ooijen van duikvereniging het Onderwaterbos uit Sassenheim. 'Om niet naar boven gedrukt te worden hebben we loden riemen om van 14 kilo en dan is het vijf minuten knallen, knallen, knallen', aldus de fanatieke onderwatervoetballer.
LEES OOK: http://www.omroepwest.nl/nieuws/3244272/Hagenaar-maakt-onderwaterdocumentaire-vanuit-het-perspectief-van-de-snoek