Tatutatu: met brede glimlach mee met de politie... in oude Porsche

DELFT - Opgehaald worden door een politieauto is meestal geen pretje, behalve als het een pretritje is met een politie-Porsche uit vervlogen tijden. Met blauwe zwaailichten die hun naam eer aandoen, een megafoon achterop en het dak eraf. De politie van Delft haalde hem zondag voor een paar gelukkigen uit de mottenballen.
De politie Delft schreef onlangs een winactie uit. Één van de winaars was een oud-collega: de 91-jarige heer Ouwehand, hij heeft 38 jaar bij de politie gewerkt. Om dat te bewijzen had hij zijn fotoboek bij zich met hemzelf in uniform. Oude tijden herleefden voor hem.
De broers Logan en Joshua mochten ook een rit te maken in de klassieker van de vroegere rijkspolitie. Zij waren door hun moeder opgegeven en kregen op hun verjaardag te horen dat ze het ritje hadden gewonnen. De broertjes vonden het geweldig. Vooral de handboeien, wapenstok en portofoon van de agent vonden ze heel erg interessant.

Geen straf

De reddende held Vincent Bakker en zijn vriendin mochten als laatste meerijden. Vincent redde op 20 oktober in Spijkenisse een peuter en een baby uit een brandende auto. Tijdens de rit had Vincent een lach van oor tot oor. Maar ook de politiemensen zelf vonden het geen straf om hun rondje te maken in de opvallende klassieker.