Drie jaar cel en tbs voor misbruik 14-jarige Lisa en 16 andere meisjes

DEN HAAG - De 43-jarige Danny D. uit Koudekerk aan den Rijn moet van de rechtbank in Dordrecht drie jaar de cel in voor het misbruiken van de destijds 13-jarige Lisa uit Spijkenisse. Hij stond ook terecht voor ontucht met een ander meisje en het maken van pornografische opnamen van 15 minderjarige meisjes via de webcam. D. kreeg ook tbs met dwangverpleging opgelegd.
De rechtbank achtte bijna alle feiten bewezen, maar sprak D. vrij van verkrachting van Lisa. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog een straf van zeven jaar en tbs met dwangverpleging.

Vermissing Lisa

Lisa uit Spijkenisse verdween in de zomer van 2015 van een bungalowpark in het Gelderse Nieuw-Milligen, waar ze met familieleden verbleef. Na vijf dagen werd ze in een bus in Koudekerk aan den Rijn gevonden. In die periode zou D. haar meerdere keren misbruikt hebben. De twee zouden elkaar ontmoet hebben via een chatwebsite. D. deed zich daar voor als een 14-jarige jongen.LEES OOK: Slachtoffer Lisa nog steeds bang voor 'verkrachter' pedo Danny D.
Meer over dit onderwerp:
DANNY D. LISA PEDOFIEL KOUDEKERK AAN DE RIJN
Deel dit artikel: