West Wekker: eerste strooiwagens de weg op en beste kroeg Zuid-Holland slechts 17e in top 100

Een strooiwagen op pad. (Foto ANP).
Een strooiwagen op pad. (Foto ANP).
DEN HAAG - Goedemorgen! De eerste echte koude nacht zit erop, eenmaal onder de klamme lappen vandaan snel in de kleren en aan je dagelijkse portie ontbijtnieuws. Vannacht zijn de eerste strooiwagens gaan rijden. En de beste kroeg van Nederland staat niet bij jou in de buurt.
1.

De strooiwagens van Zuid-Holland zijn gisteravond rond tien uur de weg opgegaan. Zij strooiden preventief op provinciale wegen, vooral rond viaducten en bruggen. Een aantal gemeenten strooide ook op de eigen gemeentelijke wegen. Zo is Den Haag extra alert bij het viaduct van de spoorbaan over de Rijswijkseweg bij station Hollands Spoor. Daar is de rijbaan verdiept, maar omdat het grondwater lekt, staan er voortdurend plassen onder het viaduct.
2. 'De Vergulde Kruik in Leiden beste café van Zuid-Holland'
Café De Vergulde Kruik in Leiden is met nummer 17 het beste café van Zuid-Holland. Dat blijkt uit de landelijke Café Top 100, die gisteravond werd gepubliceerd door horecavakblad Misset Horeca. Winnaar werd In de Karkol in Maastricht, gevolgd door De Pintelier in Groningen en grandcafé 't Voorthuys in Emmeloord.
Verderop in de lijst vinden we Huppel de Pub (plek 21) en Momfer de Mol (35) in Den Haag, De Klomp (37), De Sjees (52) en Doerak (87) in Delft. Café De Bonte Koe uit Leiden, dat vorig jaar tweede werd, deed dit jaar niet mee.
3. 'Kwaliteit gaat bij ons boven alles', bakker Vreugdenhil Maasdijk beste van Zuid-Holland
Bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk is maandagavond uitgeroepen tot beste brood- en banketbakker van Zuid-Holland. Dit gebeurde door de Nederlandse brood- en bankerbakkers Ondernemersvereniging. De uitreiking vond plaats in Gouda.
4. Studentenhuis in Leiden bekogeld met verfbom vanwege Trump-vlag
Een studentenhuis in Leiden is bekogeld met een verfbom nadat bewoners een Trump-vlag hadden opgehangen. De vlag, met daarop de slogan van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, hing pas net achter het raam van het pand aan de Morsweg toen vandalen de woning met blauwe verf besmeurden. De studenten gaan aangifte doen van vandalisme.
5. Haags hondje duikt moederziel alleen op in België
Een Haags hondje is afgelopen weekend helemaal alleen gevonden in het Belgische Zoersel vlakbij Antwerpen. Hedwig Claessens wist te achterhalen dat het hondje uit Den Haag kwam en deed een oproep op social media.
Vanavond op TV West
In het opsporingsprogramma Team West is er vanavond onder meer aandacht voor de volgende zaken:
• Een pizzabezorger die naar een adres in Leidschendam werd gelokt. Daar werd hij bedreigd en beroofd van zijn geld.
• Twee inbrekers. Die sloegen midden in de nacht toe bij een bedrijf in Rijswijk.
• Een vrouw die bij station Den Haag HS werd lastiggevallen, betast en geslagen door een man. De verdachte staat op beeld.  
• Een beroving van een vrouw in Voorschoten. Twee nog jonge jongens namen haar tas mee.

Team West is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.