West Wekker: Verbazing in Kurhaus en stemmen in hoofd bewoner uitgebrand huis Bezuidenhout

© Politie Hoefkade
DEN HAAG - Verbazing in het Kurhaus op Scheveningen. Daar werd de Amerikaanse verkiezingsnacht gevolgd en zagen de bezoekers dat Donald Trump de op voorhand favoriete Hillary Clinton versloeg. Pak er een kop koffie bij, wordt wakker en lees in deze Westwekker verder over de grote politieactie in een café aan de Haagse Hoefkade en de stemmen in het hoofd van de man die gisteren zijn eigen huis in brand stak.
1.

Verraste gezichten in het Kurhaus op Scheveningen, waar deze ochtend traditiegetrouw het 'Who's the President?-ontbijt' wordt gehouden. Het grootste gedeelte van de aanwezigen verwachtte een zege van de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton. Met steeds meer uitslagen die in het voordeel van haar opponent Republikein Donald Trump zijn, sloeg de stemming om.
2. Grote politieactie in Haags café op de Hoefkade
De Haagse politie heeft gisteravond een inval gedaan in het Martin Luther Kingcafé op de Hoefkade. 'De horecagelegenheid wordt naar aanleiding van een onderzoek gecontroleerd', meldt een woordvoerder van de politie. Er zouden minstens vier mensen zijn aangehouden.
3. Buren brandstichter Bezuidenhout: 'Hij hoorde stemmen in zijn hoofd'
Buren van de man die gisterochtend zijn huis in het Haagse Bezuidenhout in brand stak, beschrijven hem als labiel, schizofreen en drugsverslaafd. Negen woningen aan de Cornelis van der Lijnstraat na de brand onbewoonbaar verklaard. De bewoners mogen van de gemeente voorlopig in hotel Van der Valk in Wassenaar slapen.
4. Weekendmaaltijden in Zoetermeer toch weer terug
Ouderen in Zoetermeer kunnen voorlopig toch weer in het weekend voor hun prakkie terecht bij de wijkrestaurants in zorgcentra aan de Gondelkade en de Albrandswaard. De gemeenteraad heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. De weekendmaaltijden waren wegbezuinigd.
5. Haagse ondernemers delen hun kennis aan statushouders in Hoftrammm
Met de tram door Den Haag, tegelijkertijd een hapje eten en intussen kennis opdoen van Haagse ondernemers. Statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, maken het mee tijdens een rit in het tramrestaurant Hoftrammm op 21 november. De ontmoeting moet voor de statushouders een eerste stap zijn in de richting van het vinden van een passende baan in Nederland.
Vanavond op TV West
TV West volgt de verbouwing van winkelcentrum Leidsenhage - die een half miljard euro kost - op de voet en stelt ‘het nieuwe winkelen’ in een breder kader. In deze eerste aflevering van Het Nieuwe Winkelen ontmoeten we architect Roberto Meijer van NVSA-architects die een inkijkje geeft in zijn ontwerp. Ook praten we met Unibail-Rodamco over het fenomeen 'shoppingmalls'. En wat vinden de winkeliers, het publiek en de omwonenden van deze gigaverbouwing?

Het Nieuwe Winkelen is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.