Winkel Marks & Spencer opnieuw weg uit Den Haag, tientallen mensen verliezen hun baan

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Het is balen voor de liefhebbers van clotted cream, echte cheddar en Britse muffins. De winkel van Marks & Spencer aan de Grote Marktstraat in Den Haag gaat opnieuw dicht. Ook de vestiging in Amsterdam sluit de deuren. Daarmee vertrekt het bedrijf opnieuw uit Nederland.
In de twee vestigingen in ons land werken in totaal 160 mensen. Niet alleen bij ons gaan winkels dicht, ook in België, Frankrijk, Polen, Hongarije, Slowakije, Estland, Litouwen en China gaan alle filialen dicht.
Dat komt door een grote reorganisatie. Het bedrijf noemt een gebrek aan schaalgrootte de oorzaak. Daardoor kan er geen groei en winstgevendheid worden bereikt, zegt Marks & Spencer. Het is niet bekend wanneer het filiaal in Den Haag de deuren sluit. Het bedrijf zegt wel op internet actief te blijven.

Tweede poging ook mislukt

Het is niet voor het eerst dat het bedrijf het in Den Haag probeert. Op een andere plek in de Haagse Grote Marktstraat zat ook jarenlang een filiaal, maar dat ging in 2001 dicht. In februari 2014 werd een nieuw filiaal in de Haagse binnenstad onder grote belangstelling geopend.
Marks & Spencer opende eind 2013 ook winkels bij bezinepompen in onze regio. Nog geen twee jaar later moesten ook die de deuren sluiten. Er zou niet genoeg vraag naar de producten zijn geweest.