Instellingen

Spitsbussen Katwijk-Leiden blijven, dankzij 4 miljoen euro extra

© still uit video

KATWIJK - Dankzij extra investeringen van de provincie in het openbaar vervoer blijft de spitsdienst Katwijk-Leiden behouden. Ook in de nieuwe dienstregeling die 11 december ingaat, rijdt bus 37 in de spits twee keer per uur tussen de halte Raadhuis in Katwijk en Leiden.

Deze maatregel maakt onderdeel uit van een groter provinciaal verbeterplan voor het openbaar vervoer. Op initiatief van de SP trekt de provincie hier vier miljoen euro voor uit. Het SP-voorstel kreeg afgelopen zomer steun van alle partijen in Provinciale Staten.

In de oorspronkelijk opzet voor het openbaar vervoer in Katwijk zou lijn 37 eigenlijk nog maar één keer per uur gaan rijden. Dankzij het extra geld blijven in overleg met de gemeenten Katwijk en Oegstgeest de drukste ritten in de ochtend- en avondspits nu toch behouden.

Werknemers, stagiairs en studenten

SP-fractievoorzitter Lies van Aelst is blij met de aanpassing. 'Ook werknemers, stagiairs en studenten van het bio-science-park houden door deze aanpassing goede busverbindingen met Leiden Centraal.'