Man uit Benthuizen vast in verband met moord op zijn vrouw in Thailand

BENTHUIZEN - Een 46-jarige man uit Benthuizen is dinsdagochtend aangehouden. Hij wordt verdacht van het vermoorden van zijn vrouw Rose Sulaiman. Die kwam in 2007 in Thailand om het leven.
De van oorsprong Maleisische Rose was tot het moment van haar vermissing getrouwd met de Nederlandse man. Zij woonden met hun zoontje in het Thaise Ranong. Nadat Rose in november 2007 een telefoongesprek voerde met haar moeder in Maleisië, verdween ze spoorloos. Ze was op dat moment 36 jaar oud. Haar man vertrok in december 2007 met hun zoontje uit Thailand en verhuisden naar Nederland.
Het lichaam van Rose werd 10 oktober 2008 gevonden in een beerput naast het huis dat het stel in Ranong bewoonde.

Stoffelijke resten

In 2015 kreeg Nederland van de Thaise autoriteiten het verzoek de strafvervolging van de nu aangehouden verdachte over te nemen. Na een beslissing van de minister van Justitie startte het coldcase-team van de politie Den Haag onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek.
In het voorjaar reisde het team af naar Thailand en Maleisië, waar 30 mei de stoffelijke resten van het slachtoffer werden opgegraven. De stoffelijke resten zijn ter plaatse onderzocht door een team van het Nederlandse en Maleisische Forensisch Instituut.

Peter R. de Vries

Eerder al beschuldigde Peter R. de Vries de echtgenoot van moord op Rose. Volgens de misdaadverslaggever klopte de verklaring van de man, dat zijn vrouw plotseling naar haar ouders in Maleisië was vertrokken en haar zoon had achtergelaten, niet.
Bekijk hier de special van Peter R. de Vries terug