Wie is de Mol? met Wallis de Vries, Ten Napel en hoofdrolspeler Soldaat van Oranje

De kandidaten van Wie is de Mol 2017.
De kandidaten van Wie is de Mol 2017. © AVROTROS
DEN HAAG - Thomas Cammaert, Sigrid ten Napel en Sanne Wallis de Vries doen komend jaar mee aan het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?. Dinsdagochtend maakte presentator Art Rooijakkers de namen van de deelnemers aan het populaire tv-programma bekend.
is een van de hoofdrolspelers in de populaire musical Soldaat van Oranje. Die wordt gespeeld in de TheaterHangaar bij vliegveld Valkenburg in Katwijk. Actrice Ten Napel zette haar eerste stappen op het toneel in het jeugdtheaterhuis in Gouda. Inmiddels schittert ze in Penoza. Comédienne, actrice en cabaretiere Wallis de Vries groeide op in Alphen aan den Rijn. Ze is bekend met onder meer haar typetjes in het satirische programma Koefnoen en in Van Zon op Zaterdag.
Andere deelnemers dit seizoen zijn radiopresentator Jeroen Kijk in de Vegte, actrice Imanuelle Grives, tv-presentator Jochem van Gelder, columniste Roos Schlikker, danser Vincent Vianen, vlogger en actrice Yvonne Coldeweijer en Diederik Jekel, bekend van 'De Kennis van Nu'.

Thomas favoriet, Diederik denkt tien stappen vooruit

Omroep West-presentator Frits Huffnagel deed in 2012 mee aan Wie is de Mol. Hij is een groot fan van het programma. Het nieuwe rijtje namen spreekt Huffnagel wel aan. 'Ik hoop dat Thomas er lang in blijft', vertelt hij. 'Hij is nu al mijn favoriet. En Jochem lijkt me een goeie mol.'
Ook Omroep West-presentator Manuel Venderbos heeft nu al verdenkingen. 'Jeroen Kijk in de Vegte is een goede stemacteur. Zijn stem klinkt zo vertrouwd, maar intussen...' Isabelle Brinkman nam zelf deel aan seizoen vijf, waarin Yvon Jaspers de Mol was. Zij houdt komend jaar Yvonne Coldeweijer scherp in de gaten. 'Dat lijkt, zo'n lief leuk meisje. Maar misschien is ze intussen wel een kreng en de Mol.'  

Amerika

De kandidaten reisden dit jaar af naar de westkust van Amerika. Het is voor het eerst dat het populaire tv-programma dit land aandeed.
"Het spel begint direct en het is een non-stop rollercoaster", belooft presentator Art Rooijakkers. "Er gebeuren soms onverklaarbare dingen en daarmee is dit misschien wel het meest mysterieuze seizoen uit de geschiedenis van Wie is de Mol? Dit is een groep die vanaf de eerste dag het spel zeer scherp speelt en daar ook nog eens heel veel plezier in heeft.”

Taekema

Vorig jaar deed ex-hockeyer Taeke Taekema uit Leiderdorp mee aan Wie is de Mol?. Hij bereikte de halve finale. Maar ondanks het mislopen van de finale hield hij aan het avontuur wel iets moois over: een relatie met presentatrice Airen Mylène.