OM niet in cassatie in rechtszaak Pierre Weymans, Yassine B. definitief vrijgesproken

Archieffoto
Archieffoto
ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Openbaar Ministerie gaat niet in cassatie tegen de vrijspraak van Yassine B. De man stak na een avond stappen Alphenaar Pierre Weymans dood.
Volgens mediapartner Studio Alphen ziet de advocaat-generaal in het vonnis van het gerechtshof geen aanknopingspunten om appèl aan te tekenen bij de Hoge Raad der Nederlanden. De Hoge Raad beoordeelt alleen of er procedurele fouten zijn gemaakt door de raadsheren in hoger beroep, niet of de verdachte terecht of onterecht is vrijgesproken.
Het gerechtshof in Den Haag stelde anderhalve week geleden dat B. handelde uit noodweer en heeft besloten om de verdachte te ontslaan van alle rechtsvervolging. ‘Er was sprake van een panieksituatie op het moment dat de verdachte in een nekklem op de grond lag en geen lucht meer kreeg’, zei de raadsheer. Vorig jaar kwam de Haagse rechtbank tot hetzelfde oordeel als het hof.

Vier keer in been gestoken

Na een woordenwisseling op straat, ontstond in de nacht van 13 op 14 december 2014 een vechtpartij tussen Pierre Weymans, een vriend van Pierre en verdachte Yassine B. Over en weer worden klappen uitgedeeld. B. wordt tegen de grond gewerkt en krijgt dan klappen en trappen te verwerken. De ruzie zou zijn ontstaan na provocerend gedrag van B.Hij stak vervolgens Pierre vier keer in zijn been. De Alphenaar overleed een week later in het ziekenhuis.