Instellingen

John Medley komt met nieuwe plaat: 'Het nummer gaat over mezelf'

John Medley en zijn Mijntje.
John Medley en zijn Mijntje. © Omroep West

DEN HAAG - De Haagse volkszanger John Medley brengt vrijdag een nieuwe videoclip uit. 'Wie houdt er niet van een feest', zo heet het nummer. De clip wordt op de elfde van de elfde om elf uur gepresenteerd. Maar het is geen carnavalsnummer, bezweert Medley.

'Nee hoor, ik breng hem wel rond die tijd uit. Mensen kunnen hem dus wel voor de carnaval gebruiken.' Medley's carrière kwam dit voorjaar in een stroomversnelling, toen er over zijn woelige leven

werd gemaakt. Daarin was te zien hoe Medley trouwde met zijn Mijntje, al ging dat

.

Volgens zijn echtgenote kan het nieuwe nummer wel eens de grote doorbraak van haar man betekenen. 'Ik weet het nog niet, maar Mijntje zegt van wel', vertelt Medley aan Omroep West. Of het nummer ook op single wordt uitgebracht kan Medley ook nog niet zeggen. 'Vooralsnog is het vooral voor YouTube'.

Zingt over zichzelf

Maar, wat mogen we verwachten van het nieuwe nummer? 'Ik zing over mezelf', zegt de Hagenees. Spontaan begint hij door de telefoon het refrein te zingen: 'Als ik zing dan voel ik mij zo goed, want zingen zit vast in mijn bloed. Als ik zing voor een te gek volle zaal, dan wordt het feest voor ons allemaal', klinkt het. Maar wel met enige moeite.

Dat komt doordat Medley net naar de tandarts is geweest. 'Ik ben gisteren geopereerd, en daarbij is van alles getrokken. Ik praat nu nog wat moeilijk, maar straks heb ik mooie tanden om te kunnen presenteren', klinkt het enigszins brabbelend.

Nieuw gebit net te laat, toch hoop lol

Voor de videoclip was het nieuwe gebit van Medley helaas te laat, maar dat mag de pret niet drukken. 'Ik heb een hoop lol gehad. De opnames zijn gemaakt op acht locaties. Zo waren we in Zoetermeer, Wateringen, Noordwijk, natuurlijk in Den Haag, maar ook in Spanje', zegt hij trots. 'Ik zit op een waterscooter en we hebben gefilmd op de hoogste berg van Torremolinos, echt heel mooi.'

Tussen alle bedrijven door wordt hij nog steeds veel herkend dankzij de tv-serie. 'Ik krijg ontzettend veel reacties, zelfs nog bij de tandarts. De mensen vinden het echt leuk.' Of er nog een deel twee komt van de realitysoap? 'Nou, ik heb al een balletje opgegooid maar nog niks gehoord', zegt Medley.

Bekijk hier de eerste beelden

Met zijn huwelijk zit het volgens de Haagse zanger wel snor. 'Ja hoor, dat gaat prima. Mijntje staat nu de was te doen en ik zit lekker aan de koffie, dus dat gaat allemaal prima.'

De officiële versie van de nieuwe clip komt dus pas vrijdag uit, maar Omroep West heeft alvast de hand weten te leggen op wat exclusieve beelden, met een mobiele telefoon gemaakt door fans. Je kunt ze hieronder bekijken.