Haagse ondernemers delen hun kennis aan statushouders in Hoftrammm

De Hoftrammm.
De Hoftrammm.
DEN HAAG - Met de tram door Den Haag, tegelijkertijd een hapje eten en ondertussen kennis opdoen van Haagse ondernemers. Statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, maken het mee tijdens een rit in het tramrestaurant Hoftrammm. De 'matchavond' valt op maandag 21 november samen met de 750ste rit van de Hoftrammm.
De bedoeling is dat twintig vluchtelingen tegenover twintig Haagse ondernemers uit dezelfde beroepsgroep plaatsnemen in het tramrestaurant. Aan boord zitten mensen met uiteenlopende beroepen: een kinderarts, een chauffeur van een graafmachine, een accountant, een ICT'er, een logistiek manager, een apotheker en een advocaat.
De ontmoeting moet voor de statushouders een eerste stap zijn in de richting van het vinden van een passende baan in Nederland. De vluchteling mag gratis mee, maar de ondernemer betaalt voor twee. Kosten: 150 euro voor de compleet verzorgde avond. De matchavond is een initiatief van de Haagse Uitdaging en die werkt voor dit project samen met Stichting Taal aan Zee, Humanity House, de Hoftrammm en Rabobank Regio Den Haag.