Deze week in Tijd voor Nostalgie

Oleta Adams op North Sea Jazz 2002 (Bron: Omroep West)
Oleta Adams op North Sea Jazz 2002 (Bron: Omroep West)
DEN HAAG - Het is kwart over drie: Tijd voor Nostalgie. Een TV West programma over de goede oude tijd. Debby Roukens laat u elke werkdag filmpjes van vroeger te zien. Deze week hebben we weer wat mooie oude films geselecteerd.
Maandag 7 november

Documentaire ‘Herinneringen aan een rijk bioscoopverleden’ (2002) over de Haagse bioscopen die veelal verdwenen zijn. Met bekende Hagenaars als Erica Terpstra, Piet van der Ham en Adrian Stahlecker.


Dinsdag 8 november

De Spiegel van Nederland uit 1960, gemaakt door Haghe film. Het gaat onder andere over het zee aquarium in Scheveningen, vlaggetjesdag en het Museum van Volkenkunde in Leiden.  En verder een kort item over  judokampioenschappen in de Vliegermolen in Voorburg in 1972. Wim Ruska wint de finale.


Woensdag 9 november

De documentaire 'Happy Days' over de Haagse kunstwereld tussen 1947 en 1967.  Met onder andere filmmaker Paul Verhoeven, cabaretier Paul van Vliet en Golden Earring bassist Rinus Gerritsen. Zij vertellen in de documentaire over deze boeiende tijd in Den Haag.

Donderdag 10 november

Vandaag een aflevering voor muziekliefhebbers: North Sea Jazz vanuit het Nederlands Congres Centrum in Den Haag (2002) Met onder andere All Jerreau, Gino Vannelli, Candy Dulfer, Oleta Adams en Hans Dijkstal in de studio van Radio West.

Vrijdag 11 november

Sinterklaas special. Een film van de Haagse intocht uit 1968  van meneer Wilshaus uit Delft en een film uit het Haags Gemeentearchief van de intocht van 1985. Daarna een leuke film over de aanschaf van speelgoed van Polygoon- Profilti uit 1974.