De Presidentiële Playlist: Regionale hits voor Trump en Clinton

Hillary Clinton
Hillary Clinton © ANP
DEN HAAG - Donald Trump won in de nacht van dinsdag op woensdag de Amerikaanse verkiezingen van Hillary Clinton. Omdat wij bij West natuurlijk groot muziekliefhebbers zijn gingen we op zoek naar de beste manier om verlies of overwinning te verwerken of te vieren. We vonden per presidentskandidaat drie regionale liedjes die wat ons betreft niet mogen ontbreken in de al dan niet presidentiële playlist!
Voor Republikein Donald Trump zal de overwinning absoluut gevierd worden. Wij suggereren de volgende regionale hits.

- Q65 - You're the Victor

Een van de beroemdse bands uit de Haagse beatgeschiedenis schreef 'You're the Victor', een titel die The Donald zichzelf inmiddels toe mag kennen.

- Niko Haak en de Paniekzaaiers - Laame Damma Doen

Nu de verkiezingen na maanden van zenuwslopend campagnevoeren zijn afgelopen zeggen wij: gaan met die banaan. Want als je dan toch gewonnen hebt kun je er maar beter vol voor gaan.


- Golden Earring - Turn the World Around

Onze Haagse rockers van Golden Earring schreven in 1989 al 'Turn the World Around'. De wereld zal er immers ongetwijfeld een beetje anders uit gaan zien met The Donald aan het roer.


Verdriet verdrinken?

Clinton moet wellicht een hart onder de riem gestoken worden. Muziek is daar natuurlijk het medium bij uitstek voor. Gelukkig is er in onze regio genoeg leuks te vinden, zodat Hillary 'Pantsuit' Clinton binnen de kortste keren opkikkert!


- F - Laat het Langsje

Haagse funkrockers stonden er gedurende hun bestaan voor garant: alles van je af laten glijden, als er maar gedanst wordt. 'Laat het Langsje' mag op repeat.


- Suburbs - Save the World

De wereld redden zit er misschien even niet in, maar met dit vrolijke liedje van het Scheveningse Suburbs laat de motivatie vast en zeker niet lang op zich wachten om de draad weer op te pakken.


- Long Conversations - Chinup Song

Het ultieme bellenblaas feelgood gevoel komt toch wel van de Leidse singer/songwriters van Long Conversations. Bij 'Chinup Song' kan er niemand lang blijven mokken. Kus de onzekerheid en koester de twijfel. Chin up Clinton, alles komt goed.