Instellingen

Café Hoefkade Den Haag twee weken dicht vanwege drugshandel

© politie Hoefkade

DEN HAAG - Café Martin Luther King aan de Hoefkade in Den Haag blijft twee weken dicht. Dat heeft burgemeester Van Aartsen van Den Haag woensdag bepaald. In het café zou in drugs worden gehandeld. Ook zou er openlijk softdrugs gebruikt worden.

Dinsdagavond deed de politie een inval in het café. Agenten vonden daarbij drugs en een 'aanzienlijk geldbedrag'. Ook er werd zo'n 6000 euro in beslag genomen bij verschillende verdachten.

Acht mensen zijn aangehouden. Drie vanwege de handel in verdovende middelen. Eén omdat hij een hoeveelheid softdrugs bij zich had, die volgens de politie te groot was voor alleen eigen gebruik. Een ander werd opgepakt omdat hij zich niet kon legetimeren.

Inval na signalen van drugshandel

Ook werden er bij de inval drie vreemdelingen aangetroffen. Zij zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De man die zich niet kon legitimeren heeft een boete gekregen. Vier andere verdachten, allen Hagenaars, zitten nog vast.

De politie deed de inval nadat er afgelopen tijd signalen waren binnengekomen dat er in drugs gehandeld zou worden. Het café blijft de komende twee weken dicht. In die periode wordt onderzocht of er aanvullende maatregelen nodig zijn.