Instellingen

Noordwijker schrijft boek over voetbalcommentator Sierd ‘koekoek’ de Vos

Sierd de Vos aan het werk bij MVV
Sierd de Vos aan het werk bij MVV © OrangePictures

DEN HAAG - Schrijver Dennis Mulkens presenteert donderdagmiddag zijn nieuwe boek ‘El Sierd’. Na zijn succesboek ‘behangkoning John van Zweden in de Premier League’, staat het nieuwe boek van de Noordwijker in het teken voetbalcommentator Sierd de Vos en zijn liefde voor het Spaanse voetbal.

In 'El Sierd' vertelt Sierd de Vos over zijn passie voor het Spaanse voetbal. Ook staan er tal van anekdotes in het boek, onder meer van collega René van der Gijp. De Vos groeide uit tot cultheld na zijn unieke optreden in VI Oranje tijdens het WK 2014 in Brazilië. De Vos is als voetbalcommentator bekend vanwege zijn eigen termen als 'koekoek' en 'ratatatata....Ronaldo'.

‘Ik ben zelf een groot fan van het Spaanse voetbal en heb Sierd meerdere malen gezien tijdens lezingen van hem,' vertelt uitgever John Nieuwenhuizen. ‘Na zo’n lezing werd vaak gezegd dat hij een boek moest schrijven over zijn anekdotes en liefde voor het Spaanse voetbal. Ik liep zelf ook met dat idee rond en zo is het boek ontstaan en heb ik schrijver Dennis Mulkens benaderd.’