Instellingen

Intocht Sinterklaas: Hier komt hij binnen in onze regio

© Roel Jorna

DEN HAAG - Het heerlijk avondje laat niet lang meer op zich wachten en dat betekent dat de Sint al gauw zijn intocht doet. Maar in welke steden doet hij dat en waar zeg je dag tegen Sinterklaasje? We zetten het voor je op een rij.


De Goedheiligman kan de mooie stad achter de duinen natuurlijk niet overslaan. Daarom komt hij zaterdag 12 november aan in de haven van Scheveningen. Vanaf 10.30 uur kun je Pakjesboot070 welkom heten. De Sint stapt vervolgens om 12.30 uur op zijn trouwe ros Amerigo om papa's, mama's en kinderen gedag te zeggen in de winkelstraten van Den Haag. Rond 16.00 uur komt de Sint uiteindelijk aan op het Plein in Den Haag, waar hij op een podium zal staan.

Deze feestelijke intocht is zaterdag vanaf 11.00 uur live te zien op TV West, te horen op 89.3 Radio West en te volgen op ons sfeerblog op de site en app. Fred Zuiderwijk ontvangt Sinterklaas en zijn Pieten en natuurlijk zijn daar ook speciale verslaggevers bij. Na de live-uitzending wordt op TV West de intocht herhaald, waardoor iedereen die zélf in de haven staat zichzelf later terug kan zien op TV West.

2. Delft
Zwarte Piet ging na de aankomst in Den Haag uit fietsen en komt dus op 19 november in Delft aan. Daar is hij om 12.00 uur op het water te vinden, en komt de pakjesboot rond 12.45 aan op de Oostsingel. Vanaf hier gaat Sint met zijn Pieten via de Oostsingel op weg naar de Markt. Om 14:00 uur wordt er feestgevierd op de Markt. De stoet vertrekt vervolgens rond 14:15 uur naar de Beestenmarkt. Daar komt het gezelschap aan omstreeks 15.00 uur. Om 16.30 vertrekken Sint en Piet weer.

3. Leiden
Hop hop hop, paardje in galop: ook Leiden wordt op 19 november verblijd met een bezoek van de Sint. Hij komt omstreeks 11.30 uur aan op de Beestenmarkt. Hij komt daarna om 13.30 uur aan op de Hooglandse Kerkgracht.

4. Gouda
Het wild geraas wordt niet gestaakt op 12 november: Naast Den Haag doet de Goedheiligman ook Gouda aan op deze dag. In de Gouwestad wordt de stoomboot aangemeerd omstreeks 10.15 uur 's ochtends in het Regentesseplantsoen. Ook hier zal de Sint te paard zijn tocht vervolgen, om vervolgens op het bordes van het stadhuis verwelkomd te worden door de burgemeester.

5. Katwijk
Praktisch gelegen aan het water zien wij ginds ook de stoomboot in Katwijk aankomen. Dat doet hij bij De Zwaaikom in Katwijk op 12 november om 13.30 uur.

6. Alphen aan den Rijn
Sint heeft het er maar druk mee: Ook in Alphen wordt zaterdag 12 november aan de deur geklopt. Vanaf 10.15 uur verschijnen de eerste Pieten op het Rijnplein, en Pakjesboot 11 komt om 11.30 uur aan. Omstreeks 11.45 begint de Sint zijn rondrit door het centrum.

Op onderstaand kaartje vind je informatie over andere intochten in onze regio.