Omroep West beloond voor samenwerking met lokale omroepen

Start van de samenwerking met Unity
Start van de samenwerking met Unity © Omroep West
DEN HAAG - Omroep West krijg extra geld voor de samenwerking die de omroep heeft met lokale media in de regio. Het gaat daarbij om Unity in Leiden, Studio Alphen, de WOS in het Westland en Den Haag FM. Het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft woensdag laten weten het project vernieuwend te vinden en een voorbeeld voor samenwerking in de regio. West krijgt voor de verdere uitvoering van de samenwerking 3 jaar lang bijna 100.000 euro per jaar.
'Een prachtige beloning voor het werk dat West samen met de lokale omroepen doet en de plannen die we hebben,' zegt hoofdredacteur Renzo Veenstra. 'Je ziet dat de lokale omroepen er beter van worden, maar ook West krijgt hierdoor meer regionaal nieuws.'
Het samenwerkingsproject met de lokale omroepen loopt al ruim een jaar. Omroep West heeft een verslaggever op de redactie van de vier lokale omroepen die daar een dubbelrol vervult: er wordt nieuws gemaakt dat zowel door de lokale omroep als de regionale omroep kan worden gebruikt.

Samenwerking uitbreiden

Daarnaast biedt West de medewerkers van de lokale omroepen extra ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld faciliteiten, opleidingen en stages. Omroep West hoopt de samenwerking in de toekomst met andere lokale media uit kunnen breiden.
Het Stimuleringsfonds is daarnaast onder de indruk van de plannen van Omroep West om zich de komende periode te richten op 'vraaggestuurde Journalistiek', een plan om het publiek meer te betrekken bij het selecteren en produceren van onderwerpen. Daarmee moet het nieuws veel beter aansluiten bij de wensen van het publiek en dus ook relevanter zijn.

Facebook-experiment

West experimenteert daar al mee, bijvoorbeeld door de redactievergadering van 28 oktober die live op Facebook werd uitgezonden. Die redactievergadering werd door 1.800 mensen gevolgd en leverde 60 ideeën van het publiek op.