Instellingen

Marktkraam voor juridisch advies Haagse Markt geopend

Jurist Stef van den Heuvel op de Haagse Markt

DEN HAAG - Naar de markt voor juridisch advies. Sinds woensdag kan dat op de Haagse Markt. Jurist Stef van den Heuvel zit daar elke maandag en woensdag in de marktkraam van Praktijkschool De Einder om bezoekers te helpen met juridische vragen.

Door juridisch advies op de Haagse Markt aan te bieden hoopt Van den Heuvel een toegankelijke optie te bieden voor marktbezoekers met een juridisch probleem. 'Het moet heel laagdrempelig worden waar mensen voor slechts 1 euro geholpen kunnen worden met juridische problemen. Dat is een stuk goedkoper dan een advocaat die zo'n 180 euro per uur kost', zegt Van den Heuvel.

Directeur Aad van Loenen van Praktijkschool De Einder vroeg jurist Van den Heuvel om vanuit hun kraam mensen op de markt te helpen. 'We willen een dienstverlener zijn voor de markt en werden wel twintig keer per week gevraagd om hulp bij kleine juridische vraagstukken. Daarom hebben wij gevraagd of Van den Heuvel ons daarbij wil helpen. Mensen verdwalen steeds meer in het juridische oerwoud. Daarbij kunnen wij nu helpen', zegt Van Loenen trots.