Radiotransfer voor 3FM-talenten uit Boskoop en Alphen aan den Rijn

3FM-dj Mark van der Molen.
3FM-dj Mark van der Molen. © John van der Tol
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een vernieuwde programmering en een nieuw muziekbeleid. De veranderingen bij radiozender 3FM hebben niet alleen gevolgen voor de luisteraars. Ook het leven van de dj's Mark van der Molen uit Boskoop en Kevin van Arnhem uit Alphen aan den Rijn krijgt een nieuwe wending.
3FM heeft ervoor gekozen om jong talent uit de eigen opleiding te laten doorstromen. En dat pakt voor Mark van der Molen bijzonder goed uit. De 31-jarige Boskoper vervangt vanaf komende maandag Timur Perlin, die na acht jaar stopt bij 3FM.
'Ik heb eindelijk mijn nachtrust weer terug', zegt Van der Molen, die sinds januari 2015 een nachtprogramma deed. 'Dit voelt als een opluchting en natuurlijk ook wel als een compliment. In de nacht probeer je toch een vaste schare nachtgekkies te verzamelen. En je denkt dat je nog wel een tijdje op die plek zit. En dan ineens wordt je dan naar de dagprogrammering gezet.'

Groter publiek

Mark van der Molen voelt zich thuis in de nachtelijke uurtjes op 3FM. 'Alleen overdag heb je gewoon veel meer luisteraars. Een artiest vindt het ook leuk om in een schuur op te treden, maar die vindt het natuurlijk ook wel lekker om op een gegeven moment in de Ziggo Dome te staan.' En dat ervaart Van der Molen ook zo nu hij samen met collega-dj Ramon Verkoeijen aan de slag gaat.
Alphenaar Kevin van Arnhem gaat er ook op vooruit. De laatste anderhalf jaar had hij een of twee keer per week een nachtelijk radioprogramma op 3FM. Vanaf volgende week is hij van maandag tot en met vrijdag in de vroege ochtend te horen, het 'voorprogramma' van Domien Verschuuren.

Ultieme droom

'Ik ben heel erg blij', vertelt Van Arnhem. 'Het was heel spannend, want er speelde heel veel bij 3FM. Dit is een stap in de goede richting om mijn ultieme droom waar te maken. En dat is om over een paar jaar de middagshow van 3FM te mogen presenteren.'
De Alphenaar is zelfverzekerd als het gaat om zijn droom te verwezenlijken. Vooral nu hij van zijn grote hobby zijn werk heeft kunnen maken. 'Het is heel gek. Want ik begon bij het toenmalige Alphen Stad FM en het was altijd gewoon een hobby. Nu ga ik vijf dagen per week aan de slag bij 3FM. Gewoon een werkweek.'

Bitterballen vs. foie gras

Mark van der Molen weet nog niet waar hij over een paar jaar staat. 'Ik hoop nog steeds met Ramon, als hij het met me uithoudt. Ik heb het alleen maar over bitterballen de hele dag en hij is meer van de foie gras', lacht de Boskoper.
Ook een plekje in het Glazen Huis tijdens de actie Serious Request ziet Van der Molen wel zitten. 'Het lijkt me heel tof, maar wel heel zwaar. En het lijkt me een hele eer om dan met mijn collega’s namens 3FM het gezicht van Serious Request te zijn.'

Delft en Leiden

Naast Van der Molen en Van Arnhem zijn er nog meer verschuivingen binnen de radioprogrammering van 3FM. Zo krijgt Sander Hoogendoorn uit Delft elke dag een avondprogramma en is de 19-jarige Leidenaar Olivier Bakker vier keer per week te horen.