West Wekker: Zeer zware ochtendspits en belasting motorrijtuigen omlaag

Archieffoto
Archieffoto
REGIO - Goedemorgen! Het is weer tijd voor een kakelverse West Wekker. Een drukke spits donderdagochtend en pluimvee wordt uit voorzorg opgehokt vanwege angst voor vogelgriep. In Lisse is er ophef om een zendmast.
1.

Een zeer zware spits donderdagochtend door een aantal ongelukken in de regio. Op de A4 naar Amsterdam en de A12 tussen Gouda en Utrecht staat vast.
2. Ophokplicht pluimvee uit angst voor vogelgriep
Alle pluimveebedrijven moeten hun dieren per direct binnenhouden uit angst voor de vogelgriep. Mogelijk vliegen er besmette vogels boven Nederlands grondgebied, waardoor de vogelgriep zich zou kunnen verspreiden bij pluimveebedrijven. In 2014 werden meerdere bedrijven in onze regio getroffen.
2. Provincie verlaagt opnieuw motorrijtuigenbelasting
Mooi nieuws voor weggebruikers: de provincie Zuid-Holland verlaagt de motorrijtuigbelasting volgend jaar opnieuw met 0,3 procent. Dat betekent dat weggebruikers iets minder geld hoeven af te dragen.
3. Ophef om hoge zendmast in Lisse
In Lisse is ophef ontstaan onder buurtbewoners over een 36 meter hoge zendmast langs een rotonde bij de Keukenhof. De mast vervangt een oudere, kleinere mast die op een minder opvallende plek stond. De zendmast moet het mobiele bereik in delen van Lisse verbeteren.
4. Gemeente Den Haag onderzoekt behoefte aan noodopvang voor ouderen
Den Haag gaat onderzoeken of er behoefte is aan een noodopvang voor kwetsbare ouderen. 'Het gaat om kwetsbare ouderen die thuis wonen maar tijdelijk intensieve zorg nodig hebben. Niet in alle gevallen is er direct adequate hulp beschikbaar', aldus D66-raadslid Kim Waanders.
Weer
Het blijft voorlopig vrij koud voor de tijd van het jaar. De dag begint op de meeste plaatsen droog met wat zon, maar in de middag komen er (flinke) buien het land binnendrijven. De temperatuur komt donderdag uit op ongeveer 7 á 8 graden. Vrijdag wordt het met 6 graden een tikkeltje kouder.
Vanavond op TV West
Jet Sol trekt een lijn op de kaart van de regio. Ze moet in een rechte lijn van A naar B zien te komen. Samen met cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap gaat Jet op pad, dwars door huizen, struinend door straten ontmoeten ze allerlei mensen uit de regio. Een programma met bijzondere ontmoetingen en hilarische situaties. Deze week is het Van de Kaart-team in het gastvrije Ter Aar. De lijn start op de Ringdijk en eindigt bij Wijngaard Naescas aan de Westkanaalweg. Jet heeft bijzondere ontmoetingen met een kunstverzamelaar, met Ada en haar zeven katten van het Maine Coon-ras en met Alexander die een radiostation voor Keltische muziek heeft. Als Jet aanbelt, zijn hij en zijn vrouw net van plan om in vol ornaat naar een Keltisch festival te gaan. Bij het eindpunt wacht een heerlijk glaasje wijn. Nou ja, een fles...