Instellingen

Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland bedreigd, verdachte opgepakt

Arnoud Rodenburg tijdens de raadsvergadering, waarin de raad hem wegstemde
Arnoud Rodenburg tijdens de raadsvergadering, waarin de raad hem wegstemde

MIDDEN-DELFLAND - Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland heeft, na zijn herbenoeming als burgemeester begin dit jaar, een serieuze bedreiging ontvangen. Dat laat de burgervader weten in zijn jongste weekboek op internet, meldt mediapartner WOS.

'Het was een stevige bedreiging die per post binnenkwam na ontvangst van het bericht dat de koning mijn herbenoemingsbesluit getekend had', schrijft Rodenburg. 'Over de aard daarvan zeg ik in het belang van de zaak niks, maar het ging om een anonieme, persoonlijke bedreiging aan mijn adres'. Drie maanden na ontvangst van de bedreiging heeft de politie een verdachte aangehouden.

'Nu gaat het nog om een plekje in de agenda van de rechtbank om deze zaak af te wikkelen. En als je het mij vraagt, mag er zeker bij justitie en de rechtbank wel een beetje capaciteit bij om zaken sneller te kunnen afhandelen. Ik denk dat velen het, wellicht ook uit eigen ervaring, met mij eens zijn dat zaken zoals deze niet op de voorraadplank terecht mogen komen', aldus Rodenburg.