Instellingen

West Wekker: Spelen met vuur oorzaak brand en partij twijfelt over ereburgerschap prins Bernhard

© Wilco Devilee

REGIO - Goedemorgen! Nog één dag werken dan is het weer weekend! Begin je laatste werkdag goed met onder andere deze nieuwsberichten: met vuurspelende kinderen veroorzaakten waarschijnlijk brand in Leiden en een politieke partij in Waddinxveen stelt het ereburgerschap van prins Bernhard ter discussie.

1.


De politie in Leiden houdt er rekening mee dat spelende kinderen per ongeluk het vuur hebben aangestoken bij een brand aan de Leidse Sweelincklaan. Dat laat de politie weten aan Omroep West.

2. Tramverkeer urenlang ontregeld in centrum Den Haag
Een kapotte tram tijdens de avondspits heeft ervoor gezorgd dat het tramverkeer in het centrum van Den Haag tot 22.00 uur ontregeld was. De lijnen 2, 3, 4 en 6 werden getroffen door de kapotte tram in de tramtunnel bij het Centraal Station. Lijn 9 had tegelijkertijd last van een stroomstoring.

3. Agenten niet vervolgd voor meineed in zaak Henriquez
De agenten die betrokken waren bij de dood van Mitch Henriquez vorig jaar zomer in Den Haag worden niet vervolgd voor meineed en valsheid in geschrifte. De agenten niet onder ede stonden toen ze een verklaring aflegden. Het zou dus kunnen zijn dat er gelogen is, maar dat valt niet onder het strafrecht.

4. Waddinxveense partij stelt ereburgerschap prins Bernhard ter discussie
Komt er een einde aan het 55-jarige Waddinxveense ereburgerschap van prins Bernhard? Het zou zomaar kunnen. De gecombineerde fractie PvdA/GroenLinks vroeg woensdagavond aan de gemeenteraad of er anders gekeken moet worden naar dit ereburgerschap na het uitkomen van het nieuwe boek over de toenmalige koningin Juliana.

Weer
Voor de verandering blijft het droog en laat de zon zich vaak zien. Bij een matige noordoostenwind komt de temperatuur uit op ongeveer 6 graden. De sinterklaasintocht van Scheveningen lijkt droog te verlopen. Mocht je gaan kijken, kleed je dan wel warm aan: het wordt maximaal 5 graden.

Vanavond op TV West
In het programma Trots! bijzondere verhalen van mensen die enorm trots zijn op zichzelf of iemand anders. Presentator Johan Overdevest zet ze in het zonnetje! De broers Peter en Cor wonen beiden in het buitenland, maar komen speciaal voor de honderste verjaardag van moeder Jansje, ze zijn apetrots op haar!  Sonja is ontzettend trots op haar tachtig kilo wegende huisdier Bob.  En … we delen we een spontaan bloemetje uit aan een hele lieve zorgzame moeder.

Trots! is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website. Ben je zelf trots op iets of iemand? Aanmelden kan via trots@omroepwest.nl