Plan: Nieuwe woningen gebouwd voor asielzoekers aan Narcislaan in Den Haag

© ANP
DEN HAAG - De gemeente Den Haag wil aan de Narcislaan in Den Haag snel sociale huurwoningen gaan bouwen. Daarin moeten de 100 asielzoekers komen te wonen die de gemeente er wil plaatsen. Dat blijkt uit een brief aan omwonenden, die in het bezit is van Omroep West.
Eerder donderdag kwam een brief naar buiten van wethouder Wijsmuller, waarin hij de
. De wijkvereniging liet aan Omroep West weten niet over de komst van de asielzoekers geïnformeerd te zijn. Ze zijn
, zegt de voorzitter.
In de brief aan de omwonenden is te lezen dat de gemeente bekijkt of er sociale huurwoningen gebouwd kunnen worden op de plek waar nu de Stadswerkplaats Loosduinen in een voormalige school is gevestigd. 'In eerste instantie komen deze woningen dan beschikbaar voor de huisvesting van circa 100 vluchtelingen met een tijdelijke verguninng, statushouders', staat in de brief.

Omwonenden kunnen misschien vrijwilligerswerk doen

De gemeente bekijkt of op de plek van de voormalige school in een hoog tempo huizen gebouwd kunnen worden. 'Door gebruik van snelle bouwmethoden zouden deze woningen eind 2017 klaar kunnen zijn', schrijft Wijsmuller in zijn brief aan de omwonenden. Of er inderdaad honderd vluchtelingen komen, staat nog niet vast. 'Bij de uitwerking van de plannen kan dat aantal nog worden aangepast', staat er. 'Wie deze mensen zijn, weten we nu nog niet . Dit is afhankelijk van de doorstrooming vanuit asielzoekerscentra in de loop van 2017.'
Buurtbewoners krijgen binnenkort meer te horen, zo belooft de brief. 'In het eerste kwartaal van 2017 komen we bij u terug met meer informatie over het definitieve plan en de planning die daarbij hoort', staat er. 'We informeren u nog uitgebreid over zaken die komen kijken bij de komst van statushouders in uw buurt, zoals integratie en de mogelijkheden van vrijwilligerswerk.' De gemeenten zijn wettelijk verplicht om te zorgen voor vluchtelingen met een verblijfsstatus.
Klik hier om de brief aan de bewoners te lezen.