Rijscholen binnenkort de sjaak als ze oefenen langs de A4, Rijkswaterstaat begint controles

DEN HAAG - Rijkswaterstaat begint binnenkort met handhaven op de parkeerplaatsen langs de A4 bij Wateringen. Dat zegt een woordvoerster tegen Omroep West. Veel rijscholen doen daar oefeningen met hun klanten, bijvoorbeeld tijdens motorrijles. Maar Rijkswaterstaat wil niet meer dat er bij de parkeerplaatsen Peulwijk Oost en West langs de snelweg wordt goefend.
Een maand geleden was er kritiek op de opstelling van Rijkswaterstaat.
zei toen: 'Ze kunnen niet zomaar toedeledokie en zoek het maar uit tegen rijschoolhouders zeggen.'
Ook rijschoolhouders zijn niet blij met de aangekondigde controles. 'Er komen hier zo'n dertig rijscholen. Waar moeteen we naartoe? Er is nergens ruimte hier,' zei Thomas van Rooijen van Rijschool Falke destijds.

Controles door Rijkswaterstaat zelf

Er werd toen aangekondigd dat er binnenkort gehandhaafd gaat worden. Dat blijkt nu niet door de politie gedaan te worden, maar door Rijkswaterstaat zelf. 'We gaan daar binnenkort mee beginnen, maar we zijn nog bezig met de voorbereidingen,' zegt een woordvoerster.
Ze legt uit dat Rijkswaterstaat BOA's in dienst heeft, buitengewoon opsporings ambtenaren. Die kunnen boetes uitdelen, maar hoe hoog die voor de rijscholen zouden zijn, kon de woordvoerster donderdag niet zeggen.

Eerst waarschuwen

'We weten nog niet precies hoe en wanneer we gaan beginnen, mogelijk krijgen rijscholen eerst nog een waarschuwing,' zegt de woordvoerster. Ze zegt dat de rijscholen een brief hebben gekregen.
Maar overleg met de rijscholen, zoals de Bovag suggereerde, is er niet geweest. 'Dat kan altijd nog,' aldus Rijkswaterstaat.
Vorige maand was er een reportage te zien op TV West