15 Sinterklaas-uitjes in de regio en win kaartjes voor de Sintfilm van het jaar

DEN HAAG - Ontbijten met Sinterklaas, op de foto met Amerigo en skiles krijgen van een echte Piet: vanaf 12 november is de Goedheiligman weer in het land en wemelt het van de Sint-activiteiten in de regio. Omroep West heeft een lijstje gemaakt van de leukste voorstellingen, feesten en workshops. En we verloten kaartjes voor de film ‘De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot’.
1. Sinterklaas Intocht Scheveningen - 12 november

Hij komt, hij komt… De
. Om 10.30 begint het programma in de haven. Omroep West is er natuurlijk bij. Van 11.00 tot 12.00 kun je kijken naar de live-uitzending op TV West en luisteren naar de sfeerimpressies op Radio West. Op internet kun je het kinderfeest volgen via onze sfeerblog.

2. De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot, overal in de regio t/m 5 december

Lekker met de hele familie naar de bios? De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot is een aanrader! Twee verstekelingen zijn mee aan boord: een hondje en de gemene Dokter Vleugelaer. Als dat maar goed gaat! Wij geven kaarten hiervoor weg. Kans maken? Mail naar projecten@omroepwest.nl waarom jij naar de bios wil en vergeet niet je gegevens erbij te zetten!

3. Theatershow ‘Waar zijn de kleren van Sinterklaas?’, Den Haag – 19 t/m 30 november

Stress in het naaiatelier van meester Piet! De kleding van Sint is aan een opknapbeurt toe, maar waar zijn de mantel en de mijter gebleven? Kan Sint nog wel naar buiten? Kom naar de show in diverse theaters in Den Haag. Extra leuk: na de voorstelling is er natuurlijk gelegenheid om Sinterklaas en zijn Pieten te begroeten.

4. ADO Sinterklaasfeest, Den Haag - 16 november

Speciaal voor kleine ADO-fans organiseert de Haagse voetbalclub een Sinterklaasfeest. Naast het stadion in het MFC/Supportershome zijn kinderen van 2 tot en met 7 jaar welkom. Wel even aanmelden van te voren. Lidmaatschap van de club is niet verplicht.

5. Het circus van Sinterklaas, Gouda – 19 t/m 27 november

Pieten staan bekend om hun gekke capriolen. De meest acrobatische Pietjes laten hun kunsten zien in de rode tent op de Goudse Markt. Daarnaast ontbreken ook de traditionele clowns en de dierenacts niet.

6. Het Huis van Sinterklaas, Leiden – 20 november t/m 4 december

Psst, niet doorvertellen: Sinterklaas slaapt altijd in Leiden als hij in Nederland is. In café-restaurant De Waag om precies te zijn. Je kunt er zijn slaapkamer bekijken, uit het pietenstapelbed glijden en een selfie maken met Sint en Piet. Ook leuk: knutselen en sinterklaasliedjes oefenen met de Pieten.

7. Sinterklaas bij het Residentieorkest, Den Haag – 27 november

Sinterklaasliedjes zingen mét het Residentieorkest. Zo muzikaal was het Sintfeest nog nooit. Kom met de hele familie naar het Zuiderstrandtheater. Een bijzondere combinatie van een mooi verhaal, muziek van het Residentieorkest en een kinderkoor.

8. Toneelstuk Klaas, Den Haag - 23 november en 3 en 4 december

Een nostalgisch Sinterklaasverhaal van de bekende jeugdschrijver W.G. van de Hulst. Een jongen kijkt uit over zee. Dan ziet hij iets roods drijven op de golven: de mijter van Sint… Een heerlijk verhaal dat een oudhollandsch gevoel oproept. Met een knipoog naar Panorama Mesdag en het Scheveningen van weleer. Te zien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

9. Het Landgoed van Sinterklaas in Duinrell, Wassenaar – 19, 20, 26 en 27 november

Neem een kijkje in de pakjeskamer, de Pietenschool, de pepernotenbakkerij en de slaapkamer van de Goedheiligman. Dans mee in de pietendisco van het SiSaSinterklaasconcert met zangeres Sita en de Party Pieten. En de politiepiet, loodpieter, bluspiet en postpiet? Die ontmoet je tijdens de pietenparade. Kortom: kom naar Duinrell!

10. Pietenschool in de sneeuw, Zoetermeer – 30 november

Skiles krijgen van échte Pieten. Kom dan naar het Sintfestijn in Snowworld. Haal je pietendiploma, en glijd samen met een Pietje op de tube van de piste af of laat je schmincken. Én er is een speciale verrassing, maar wij verklappen niets…

11. Sinterklaasworkshops, Delft – 20 november en 4 december

Het Science Centre van de TU Delft organiseert de workshops 'Auto van Piet' en 'Stoel van Sinterklaas'. De snoeppiet heeft te veel pepernoten gesnoept en is door de stoel van Sint gezakt. En: Piet heeft een auto nodig. Knutsel jij mee? Workshops met een staaltje hedendaagse techniek.

12. Sinterklaas in Kijkduin – 13 november

Kom Sinterklaas wakker maken in het NH Hotel Kijkduin. Daarna is het tijd voor een heerlijk ontbijt met de Goedheiligman. 's Middags, als Sint Nicolaas een wandelingetje door het winkelcentrum maakt, zijn er heel veel activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan het Grote Schoorsteenspel of op de foto met Pino uit Sesamstraat. En de Pietenband ‘de 3 P’s’ speelt vrolijke liedjes op het Plein.

13. Sint in Alphen met de Kinderband - 27 november

Het is feest in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn, tenminste dat is de bedoeling. Maar er is verwarring. Welke Piet zou het ook al weer regelen? Waar is het feestje? Nou, hier is het feestje. Hopen we…

14. Sinterklaasfever, Zoetermeer - 27 november

Tijd voor een cool feestje in het Stadstheater in Zoetermeer. Patrick Martens & Disco Piet staan klaar om er met de kinderen een feestelijke dag van te maken. Maar dan moet die goede oude Sint wel komen natuurlijk... Via een videoscherm volgen de kinderen de spannende tocht van Sinterklaas op de voet.

15. Kinderdisco en meer ‘Waar blijft de Sint?’, Delft – 27 november

De DJ-Piet draait er lekker op los als Sint hem belt. Maar er is een probleempje: Danspiet is van het dak gevallen. De kinderen helpen de Sint om dit op te lossen. Ook wordt een mega-lange verlanglijst gemaakt. En wie wint de Grote Sintquiz? In theater De Veste.